Spareribs

Her finder du Klub medlemmernes egne lækre opskrifter

Redaktør: Administrator

Spareribs

Indlægaf John.N » 7. apr 2012, 08:36

God Påske til alle her på Grillklubben

Her op til påske købte en kasse Franske Kamben i Dagrofa for nu var der tid og måtte jeg prøve at lave ben på min wsm her i påsken
kassen med kamben blev taget op af fryseren ja og de sad godt sammen så der skulle lige bruges et koben til at skille dem ad


Det første, der skal laves, er en BBQ-rub (krydderiblanding) samt en BBQ-sauce. Jeg kommer her med et forslag til en af hver, som alle kan lide det vil sige ikke for stærke.

Dette passer til 5 hele sider :

Basic BBQ-rub:
4 spsk salt
4 spsk paprika
8 tsk hvidløgspulver
8 tsk chilipulver
4 tsk peber
2 tsk løgpulver
4 spsk brun farin

Her er det målt af

Så i en pose og blandes godt


Basic BBQ-sauce:
4 dl ketchup
2 dl æblejuice
1 dl vand
1 tsk chilipulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
12 spsk brun farin

Det hele kommes op i en gryde og koges op under omrøring.

Simrer derefter i ca. 30 minutter.


Så skal der gøres ben klar.

Med en lille kniv løsnes sølvhinden og trækkes af.


Jeg gav benene sennerp på den ene side
Og derefter Rub
også den anden side


Derefter pakkes de i folie og kommes i køleskabet, så smag kan trænge ind i kødet.


Efter tre timer i køleskabet (de kan sagtens ligge længere) kommes benene i ribholderen eller på risten
WSM optændes med ½ Minion-metoden


Der er fyldt vand i karet og på med risten den skal bruges senere


på med låget og efter ca 20 min lå wsmén stabil på 100 grader


Ribs kommes på


Et par chunks Pecan-røgtræ kommes på briketterne også kan den lige få lov til at stå her de næste par timer inden der gøres mere


Nu er der gået ca 2 timer og Der sprayes et par gange i timen med en blandning af 75% æblejuice og 25% æblecidereddike.

Det er vigtigt at den kan lave "helt fint støv", den sprøjte du bruger så rubben og bagefter glasering ikke vaskes af.


Her er de efter 4½ time


Her er de så lagt ud på ristene til Første glasering først oversiden


Også Første glasering af bagsiderne


Anden Gang på Forsiden


Så er de Færdige


Der skal også lidt grønt til

Grillet Snakepeper med ost i

Først renses de for kerner


skær nogle strimler af en Emmentaler ost


Fyld Snakepeperen godt op med ost


sæt et stykke staniol i som prop så osten ikke render ud


Jeg har så sat dem i en lille holder her de kan også ligge på risten


Jeg satte dem så lige på Q grillen da jeg havde glemt at ligge dem på wsm i god tid


Lidt salat med champion majs tomat agurk katoffelsalat og flytes skulle der også til



Velbekommen

Billederne er taget med min HTC derfor de kan virke lidt mørke
Undskyld stavefejl er desværre ordblind
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
Old Truckers BBQ Twitter
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Spareribs

Indlægaf Rosendahl » 7. apr 2012, 09:31

det ser virkelig lækkert ud og dejligt med så mange billeder :))
Man må aldrig gå ned på udstyr!
Brugeravatar
Rosendahl
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 93
Tilmeldt: 21. maj 2010, 14:19
Geografisk sted: Randers NV

Re: Spareribs

Indlægaf LarsF » 8. apr 2012, 20:05

Hej John,

Jeg er sikker på, det har smagt glimrende ::-o: Sådan en WSM ser altså ud til at kunne nogle tricks.

Opskrifterne skal helt sikkert afprøves her i huset! Godt gået!
Med venlig hilsen

Lars F.
LarsF
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 5. apr 2012, 13:03
Geografisk sted: Viby J.

Re: Spareribs

Indlægaf John.N » 10. apr 2012, 15:25

@ Rosendahl Tak skal du ha

@ LarsF De smagte faktisk rigtigt god de ribs her og kan godt anbefalde Franske Kamben de er meget kødfulde
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
Old Truckers BBQ Twitter
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Spareribs

Indlægaf MartinJ » 20. dec 2012, 10:57

Ser lækkert ud, har du nogen ide om hvor langtid BBQ saucen kan holde sig i køleskabet, hvis nu man ikke får brugt det hele
MartinJ
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 25
Tilmeldt: 6. dec 2012, 09:54
Geografisk sted: Tjele
GNV Region: Viborg

Re: Spareribs

Indlægaf John.N » 20. dec 2012, 11:20

Jeg har en flaske stådne i køleskabet og der holder den sig fint i max 1½ mdr for så er der ikke mere tilbage :) så hvor længe den kan vved jeg ikke
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
Old Truckers BBQ Twitter
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Spareribs

Indlægaf MartinJ » 20. dec 2012, 12:06

Tak for det hurtige svar :)
MartinJ
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 25
Tilmeldt: 6. dec 2012, 09:54
Geografisk sted: Tjele
GNV Region: Viborg

Re: Spareribs

Indlægaf Husum » 22. dec 2012, 07:04

Ser superlækkert ud. Der findes simpelthen ikke noget bedre end end gris i smoker. Velbekomme
- Husum -

Cadac Meridian 3 - ProQ Excel Smoker - Offset Smoker - Weber Compact 57 - Weber Smokey Joe - Weber Q100 - Cobb - iGrill - Sous Vide Supreme Demi
Brugeravatar
Husum
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 13. apr 2012, 05:29
Geografisk sted: Ulstrup
GNV Region: Østjylland


Tilbage til Medlemmernes opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster