Lufttørret skinke

Her finder du Klub medlemmernes egne lækre opskrifter

Redaktør: Administrator

Lufttørret skinke

Indlægaf hansemand » 27. aug 2014, 08:11

Madnørd er jeg blevet kaldt en del gange det sidste stykke tid, man har egentligt valg at tage det som en kompliment.

Jeg har gennem længere tid gerne villet lave en tørret skinke, men har tænkt at det ville være for svært.

Kort før sommerferien, købte en skinke, og så var der jo ligesom ingen vej tilbage.

Billede

8 kg salt, en stor beholder og en trimmet skinke på 10,4 kg

Billede

Efter små 5 ugers saltning kom den op og vejede nu 8,5 kg.

Billede

Ca 100 timers røgning og den er klar til at hænge i en dertil lavet kasse

Billede

Skinken hænger i dag under husets udhæng og vejer 7,5 kg.

Jeg regner med at den er klar til spisning til jul.

I kan følge med i processen http://www.slagter-bryne.dk/article_info/articles_id-2.htm
Nybegynder - Men med oceaner af erfaring!

Sommerprojektet, hjemmebygget muret røgovn
Brugeravatar
hansemand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 25. jun 2012, 05:57

Re: Lufttørret skinke

Indlægaf Broberg-Laursen » 27. aug 2014, 16:36

Uha det ser spændende ud :) mums. Det blir en god jul i dit lille hjem..
Broberg-Laursen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 11. apr 2011, 16:14

Re: Lufttørret skinke

Indlægaf Johnny99 » 28. aug 2014, 20:04

Det bliver et spændende projekt at følge. Jeg prøvede selv, at lave noget lufttørret nakkefilet sidste år. Desværre har jeg svært ved at finde den rigtige saltning. Tørsaltning af 2-2,5 kg nakkefilet, bliver for salt.
Johnny99
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 29. apr 2014, 23:12

Re: Lufttørret skinke

Indlægaf JBI » 29. aug 2014, 16:36

Det ser rigtig godt ud, og du skal være MEGET velkommen til at kigge forbi grillbutikken en dag og have smagsprøver med :D
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Lufttørret skinke

Indlægaf SurGammelMand » 2. mar 2015, 09:33

Hvordan blev skinken?
SurGammelMand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12. nov 2014, 00:21

Re: Lufttørret skinke

Indlægaf Zolomon12345 » 16. maj 2018, 09:09

Julen er en glad dag for alle på planeten.
Zolomon12345
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 16. maj 2018, 04:22


Tilbage til Medlemmernes opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron