3-2-1 spareribs på weberen

Her er du meget velkommen til at lægge en opskrift, eller blot billeder af mad lavet i smokeren, på planken eller kebabspydet

3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf mtl » 2. feb 2009, 08:34

Efter at have set de resultater som var opnået med low and slow i kamado potten, skulle det testes med smokeren, da den nye model var udlånt, blev det på den første JBI model

men først blev alle benene frigjort for den der sølvhinde på bagsiden


Grillen tændt op efter monion metoden, dog med alle briketter pænt opstillet flade mod flade i 2 rækker, røgtræ placeret 2 steder i ringen og endelig 20 fuldtændte briketter fordelt ved de 2 bunker af røgtræ (ingen foto desværre), men blev lidt forbavset over hvor stor forskel der er på termometeret på weberen og på det elektroniske, ved ikke hvad der skete, men grillens er ca 93 og det andet er 106 grader


Ben efter 3 timer ved 110-125 grader, og massere af røg


De røget ben ligge på staniol og smøres godt med marinade og en god klat smør, lukkes og ud på grillen igen


Efter 2 timer ved 110-125 grader i staniol, ligges ben i en grillbakke og smøres godt med marinade, her efter ud på grille og der skrues op til en 125-150 grader


Ingen foto at resultatet nden der blev spist, men der er da lige et af de sørglige rester, men mums de var gode



Det er 100% den måde der skal laves ben frem over her i huset, men tænkte på om man rent faktisk kan afbryde processen efter de 3 timer med røg, for her efter at løsfryse, dem, det er sgu lidt svært at lave 3-2-1 ben en alm tirsdag ;-)
Senest rettet af mtl 2. feb 2009, 09:51, rettet i alt 3 gange.
HUSK !!!! det er ikke kunst at overleve, det er en kunst at leve

Michael

grillsamling: alt for meget hvis du spørger min kone LOOOL (hvad ved hun om det ;-) )
Brugeravatar
mtl
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 11. nov 2008, 18:18
Geografisk sted: Midtfyn (ringe)
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: 3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf Malle » 2. feb 2009, 09:46

Flotte spareribs Uhm. Fin - fin beskrivelse af fremgangsmåden. :D
mvh. Malle
___________________________
Weber: OTG 57 cm.
Weber: OTS 57 cm. til camping.
Weber: Q300
JBI: Lille forlænger.
JBI: Smoker
JBI: Stor planke.
Brugeravatar
Malle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 63
Tilmeldt: 22. okt 2008, 21:16
Geografisk sted: Himmerland
GNV Region: Nordjylland

Re: 3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf daj72 » 2. feb 2009, 09:59

Lækkert lækkert... Og så i staniol .-// Den var ny. :) Er tanken de ikke bliver sorte ?
mvh
Dan Dajm
____________________
Weber Spirit E-310
2xWeber One touch Gold 57
Div. weber tænger
Weber Wok
JBI forlænger
JBI Smokegulator
Brugeravatar
daj72
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 457
Tilmeldt: 24. sep 2008, 14:14
Geografisk sted: Nordsjælland
GNV Region: Region Hovedstaden

Re: 3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf mtl » 2. feb 2009, 10:50

Hej Daj72
nej det er mere at de ligger og simre i marinaden, den med smøret hmmm, skulle være et trick fra US, så ville da ikke hoppe over der, men det er bare den perfekte måde at lave ben på hvis du spørger mig, skal lege lidt med røg mængden og med hvilket røgtræ der virker bedst, det er jo ikke alle der er lige vild med røgsmag, brugte canadisk valnød, men skal nok sigte lidt mere efter æbletræ næstegang, for at få en mere afdæmpet røgsmag
HUSK !!!! det er ikke kunst at overleve, det er en kunst at leve

Michael

grillsamling: alt for meget hvis du spørger min kone LOOOL (hvad ved hun om det ;-) )
Brugeravatar
mtl
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 11. nov 2008, 18:18
Geografisk sted: Midtfyn (ringe)
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: 3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf daj72 » 5. mar 2009, 18:35

Nårh, nu skal der laves ben imorgen. (Første feriedag 8-) )

Men jeg ser du har en lavere temp. end bare fuld skrue for alle spjæld (+200grader) (?)

Hvordan står spjældene når du griller på de der 110 grader ?

Hvor lang tid får de på det sidste billede i grillbakken ??
mvh
Dan Dajm
____________________
Weber Spirit E-310
2xWeber One touch Gold 57
Div. weber tænger
Weber Wok
JBI forlænger
JBI Smokegulator
Brugeravatar
daj72
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 457
Tilmeldt: 24. sep 2008, 14:14
Geografisk sted: Nordsjælland
GNV Region: Region Hovedstaden

Re: 3-2-1 spareribs på weberen

Indlægaf mtl » 6. mar 2009, 09:03

daj72 skrev:Nårh, nu skal der laves ben imorgen. (Første feriedag 8-) )

Men jeg ser du har en lavere temp. end bare fuld skrue for alle spjæld (+200grader) (?)

Hvordan står spjældene når du griller på de der 110 grader ?

Hvor lang tid får de på det sidste billede i grillbakken ??


hej Daj
jamen metoden er som bskrevet
3 timer med røg
2 timer pakket ind i staniol
1 time i bakken med sovsen

for at få de ca 110-125 grader er topspjældet ca 75% lukket og bunden vel omkring 50-60% lukket, du skal huske at jeg jo bruger minion metoden med 2 ringe af briketter, som så er optændt 2 steder ( placeret kl 12 og kl 6)med ca. 10 fuldtændte briketter hvert sted
HUSK !!!! det er ikke kunst at overleve, det er en kunst at leve

Michael

grillsamling: alt for meget hvis du spørger min kone LOOOL (hvad ved hun om det ;-) )
Brugeravatar
mtl
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 11. nov 2008, 18:18
Geografisk sted: Midtfyn (ringe)
GNV Region: Fyn - Region Syddanm




Tilbage til Opskrifter specielt til JBI-Smokeren, planker eller kebabspyd

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster

cron