Douglas Baldvin oversat til dansk

Her snakker vi om sous vide og deler sous vide opskrifter

Redaktør: JBI

Re: Douglas Baldvin oversadt til dansk

Indlægaf Broberg-Laursen » 15. feb 2012, 14:02

Jeg vil også meget gerne bede om en kopi :).

a.laurpost@gmail.com

og på forhånd tak for det - helt sikkert - store arbejde..
Broberg-Laursen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 11. apr 2011, 16:14

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf JBI » 15. feb 2012, 15:14

Snupper også gerne et eksemplar :-)) JBI@grillklubben.dk

Vær opmærksom på at tiderne ikke altid kan bruges præcist med det gængse kød fra brugsen og føtex...
Èn ting er at amerikanerne splitter dyrene ad anderledes end de danske slagterier, og det derfor ofte kan være svært at få den samme udskæring.
Men den største faktor er at US kød som regel er betydelig bedre kvalitet end det danske (eller hollandske, brasilianske mv.)
Nok også derfor det koster +25% mere i indkøb.
Jeg har ikke haft de mest fantastiske oplevelser med dansk culotte, men en US-culotte der får 21 timer ved 54,5 grader kan snyde selv den bedste madanmelder til at tro det er japansk kobe-kød han indtager! og jeg beviser det gerne :-))
Til foråret har vi planer om flere åbenhus-arrangementer, lagersalg, pizza show mv. og vi vil i den forbindelse også også lave noget sous vide.

I lørdags serverede jeg en US peber-culotte for nogle gæster, og reaktionen var som forventet... ""det er den bedste culotte vi nogensinde har fået"" og mere af den skuffe.

Culotten havde jeg først penslet med en god olie, og derefter gnedet den med stødt szechuan-peber (en peber der er mere aromatisk end stærk) samt en god del stødt salt.
Vakuumpakket og hvile 4-5 timer, derefter i sous vide master på 54,5 grader i 21 timer.
Jeg tændte et hel rør briketter og hældte i smokeyjoe, og da den hoppede af varme kom stegen på støbejernsristen med fedtsiden nedad..
Der stod naturligvis store flammer op med det samme, men de blev hurtig kvalt med låget, og det var noget af et show da jeg vendte stegen. Flammerne kom igen og røgen væltede ud så der lå en 1/2m røgsky oppe under halvtaget :D

Derefter ind i køkkenet hvor den blev skåret, og serveret med gratinerede råstegte kartofler og hjemmelavet bearnaise - mums.

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf JBI » 15. feb 2012, 17:11

Har skimmet Hils oversættelse igennem, og jeg syntes det er SUPER flot arbejde :-v
Bevares... enkelte steder bærer præg af lidt hjælp fra google oversætteren, men som Hils selv skriver har han gjort det efter bedste evne, og jeg syntes han fortjener en stor ros for arbejdet!! det er rigtig godt gået!

Skulle der nu sidde en engelsklærer eller anden sprogkyndig derude og kede sig, kunne det jo blot forbedre materialet med en lettere redigering som jeg glædeligt laver til en PDF og ligger til download :-))

Hent den første Hils-udgave her i PDF
dansk DouglasBaldwin _3_Hils_oversættelse.pdf
(721.18 KiB) Downloadet 908 gange
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf fatti » 15. feb 2012, 19:33

Er lige kommet hjem efter at have kørt 680 km. og så fortæret en dødsyg
måge med en gang slasket fritter fra det lokale kræmatorie, slugt en kop rødvin
og så se de røvsyge billeder af noget rødt kød med en sønderbrændt skorpe, kan godt
forstå at der var lidt flammer..........slurp er der mere tilbage!!!!!!!! det ser usansynligt
godt ud jan.....er misundelsen ved at afspejle sig....
lyder lækkert med flere kurser, du kan godt krydse mig af.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf cpn » 15. feb 2012, 19:35

Hej hils
Godt gjort...
Vil meget gerne have en oversat version.
cp.nielsen@live.dk
På forhånd tak.
Mvh.
Carl Peter
Brugeravatar
cpn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 217
Tilmeldt: 2. jun 2009, 16:41
Geografisk sted: Kirketerp
GNV Region: Nordjylland

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf halvamerikaneren » 16. feb 2012, 22:56

Lige en hurtig kommentar - US kød er muligvis bedre når det gælder oksekød. Det er dog ikke tilfældet når vi snakker andre kødtyper. Det er måske forholdsvis irrelevant da vi jo ikke får så meget andet kød derfra her i DK, men ikke desto mindre synes min indre flueknepper at det lige var værd at specificere :-)
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf 9900 » 17. feb 2012, 15:33

Ja tak.
9900
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 72
Tilmeldt: 8. nov 2009, 01:07

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf jazzy » 20. feb 2012, 21:41

Jeg vil meget gerne have en kopi.
Jakobastrup@dadlnet.dk
jazzy
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 9. dec 2009, 19:12

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf hebra » 23. feb 2012, 08:16

Fantastisk initiativ! Tak for det.
Jeg vil meget gerne bed om en kopi ved lejlighed:

hb@cbaoptik.dk
hebra
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 3. feb 2012, 14:22

Re: Douglas Baldvin oversat til dansk

Indlægaf hestbek » 29. feb 2012, 10:23

Jeg melder mig hermed begejstret til køen!
Min email add. er
erikh@nanet.dk
hestbek
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 25. jan 2010, 14:32

ForegåendeNæste

Tilbage til Sous Vide

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst