Gourmet burger (sous vide)

Her snakker vi om sous vide og deler sous vide opskrifter

Redaktør: JBI

Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf JBI » 8. dec 2012, 21:07

Jeg har døjet med influenza de sidste 5 dages tid, men endelig er feberen væk og jeg mærker kræfterne og modet komme tilbage .-x
Det skulle fejres med en stor sous vide burger, og hold nu kæft den blev go!

Ok, der skal lige bruges lidt utraditionelt udstyr som en coated aluring på 120mm diameter, 20mm højde.
Har du ikke lige sådan en ring, er det jo heldigt jeg lavede 12 ekstra ringe nu jeg var i gang.. og de er gratis (så længe lager haves) for dem der har en sous vide master... noget service skal der jo være en gang imellem.

Men nu tilbage til burgeren!
Denne ring på Ø120/20mm er ikke for småpiger, for den sluger 300g rå hakket oksekød til én bøf.
Hak kødet selv, eller bed slagteren om 300g friskhakket tatarkød (max 5% fedt)

Smid en kugle kød i ringen, der er placeret oven op et stykke mellemlægspapir:



læg et stykke papir på kødet, og pres det så hårdt du kan!



krydr med grillkrydderi, eller hvad du ønsker og vakuumpak form incl. bøf.
Læg i sous vide karret 70 min. ved 59 grader.



Nu burde den vendes på grillen, men jeg nøjes i dag med en støbejernspande med halvt olivenolie/smør.
Det skal ryge før du kommer bøffen på, og løft den et par gange med paletkniven så fedtstoffet kan rende ind under bøffen:



Har du også glemt at bage bollerne selv, så pak nogle "gigant boller" fra aldi ind i sølvpapir, og giv dem 7 min. ved 200 grader i ovnen :oops:
Klar til montering:



Så er der bare tilbage at sige velbekomme .-s
Ps. bollerne smurte jeg med en dressing lavet af halv ravigotte, halv cremfraise 9%

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3829
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf smoker » 8. dec 2012, 21:12

og med dobbel ost lige som jeg gerne vil have den, hvornår er det du laver en restaurent så man kan komme og smage noget af alt det lækre du laver
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf JBI » 8. dec 2012, 21:25

Jep, dobbelt ost skal der til, og ikke bare en hvilken som helst ost men gerne en god lagret cheddar så den kan smages :-))
Drømmen om restaurant har skam været tæt på mange gange, senest i sommers hvor jeg vitterlig troede den var i hus sammen med en kompagnon, men... det viste sig at kompensationerne der var givet ikke kunne følge ny ejer = helt ublu at skulle bygge/starte det op forfra.
Jeg tager hatten af for dem der magter at starte noget op i dagens Danmark, for det er sq ikke let.
tror bare jeg venter på pensionen, og køber en lille bøfsandwichstrandbar et eller andet varmt sted sydpå :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3829
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf EddyTheMadChef » 9. dec 2012, 00:30

Gourmet burger på et grill forum lavet på en pande :oops:
Brugeravatar
EddyTheMadChef
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 18. dec 2008, 11:28
Geografisk sted: København NV
GNV Region: Region Sjælland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf Diernis » 9. dec 2012, 02:05

Ser godt ud... God størrelse bøf :-)

Vil gerne ligge beslag på en bøfform...

Hvor blev sous vide delen af?
-=There is no sincerer love than the love of food=- George Bernard Shaw

Så rigeligt med grej, hvis I spørger familien - men de kan godt lide maden!!!

Kul fra Grillbutikken på lager.... 125,- pr. sæk.
Diernis
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 79
Tilmeldt: 15. maj 2009, 20:19
Geografisk sted: Silkeborg

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf JBI » 9. dec 2012, 04:35

Diernis skrev:Hvor blev sous vide delen af?

Hov, glemte en linje.. Læg i sous vide karret 70 min. ved 59 grader. :-))

EddyTheMadChef skrev:Gourmet burger på et grill forum lavet på en pande :oops:


Den burde have været på grillen, og det lover jeg den kommer næste gang :-))
Uanset hvad var den nu rigtig god..
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3829
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf halvamerikaneren » 9. dec 2012, 11:24

Kan man købe to af de ringe? Er jo ikke så tit man nøjes med at lave en enkelt burger :-)
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf JBI » 9. dec 2012, 15:07

halvamerikaneren skrev:Kan man købe to af de ringe? Er jo ikke så tit man nøjes med at lave en enkelt burger :-)


Jeg forærer dem væk parvis (2 stk.), og der er 6 tilbage. (4 hvis du snupper 2) (2 lagt til side til diernis)
Jeg gider ikke tage på posthuset, men hvis du alligevel en dag skal have noget i shoppen sender jeg gerne et sæt med (kan naturligvis også afhentes her)
Grunden til jeg ikke vil sælge dem, er jeg blot har overlappet dem og nittet dem sammen. Skulle de sælges burde de være uden samling og pænere finish, men så tager det pludselig tid at lave, og tid har jeg ikke for meget af denne måned desværre.
Men til januar når julesalget er ovre, kunne jeg godt finde på at lave en stak da jeg har flere idéer til anvendelsen end kun bøffer.
jeg tænker noget sousvide grønsags symfoni, sous vide pommes anne mv. :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3829
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf smoker » 9. dec 2012, 15:52

de kan vel også bruges til at bage "jødekager" i
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Gourmet burger (sous vide)

Indlægaf halvamerikaneren » 9. dec 2012, 19:00

JBI - vil gerne reservere et par stykker så. Regner med at sende en bestilling afsted indenfor overskuelig fremtid :-)
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Næste

Tilbage til Sous Vide

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 4 gæster