Pitabrød med speltmel

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Pitabrød med speltmel

Indlægaf Ditte » 21. mar 2010, 10:58

Billede

I går fik vi hjemmebagte pitabrød med speltmel :-))

Opskriften:
25 g gær
1½ dl vand
1½ dl mælk
½ tsk sukker
1 tsk salt
150 g speltmel (Ikke den sigtede version)
Ca. 300 g hvedemel

Vand og mælk lunes og gæren røres i. Salt, sukker og speltmel røres i og der tilføjes så meget hvedemel, at dejen slipper skålen. Ælt dejen rigtig godt og lad det hæve i skålen 1-1½ time med folie over.
Vend dejen ud på bordet og ælt den lidt. Del den i 8 stykker (ca 90g), rul dem ud til de er ca. 12cm i diameter og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
Pitabrødene bages i en forvarmet ovn ( :!: ) på 200 grader i ca 8 minutter.

Billede
Ditte
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 121
Tilmeldt: 1. feb 2010, 20:34

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf kolmorgen » 21. mar 2010, 11:24

øj hvor er de flotte..

super som de er hævet op lækkert ..

mvh kolmorgen..
Brugeravatar
kolmorgen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 425
Tilmeldt: 25. okt 2008, 15:07
Geografisk sted: vadum

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Helle » 21. mar 2010, 11:56

Lækkert og lige som de skal være Ditte.. Sådan..!!! Flot som altid.. ::-o: ::-o: ::-o:
Helle
Helle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: 11. nov 2009, 18:02
Geografisk sted: Vordingborg Kommune
GNV Region: Sjælland

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Fred » 21. mar 2010, 11:58

Det er jo knaldhammerende FLOT. :-v

Super fint som du beskriver fremgangsmåden. :)

Pitabrødene med den opskrift er også yderst velegnet til at bage på grillen. .-)
"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

/Frederik
Brugeravatar
Fred
Æres Grillklub Medlem
Æres Grillklub Medlem
 
Indlæg: 1842
Tilmeldt: 13. okt 2008, 13:45
Geografisk sted: Lunderskov
GNV Region: Sydjylland - Jylland

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Fotowig » 21. mar 2010, 12:28

Jeg kan næsten ikke vente med at se hvad der kommer ud af det når Ditte kaster sig over bagning på grillen. Hvis det bliver ligeså meget bedre end gennemsnittets frembringelser nærmer vi os det ubeskrivelige. Men der MÅ da være en grænse for HVOR flot det kan blive?
Bare se de pitabrød. Hvordan skulle de kunne blive 3 gange bedre???
Stor hilsen
Fotowig
---------
Jo bedre man bliver til at grille, jo værre går det når det går galt! (Jeg er åbenbart ved at være RET god) :-)
Brugeravatar
Fotowig
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 6. nov 2008, 20:53
Geografisk sted: 4653 Karise
GNV Region: Sjælland

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf blomstermand » 21. mar 2010, 12:43

Hold da kæft, det ligener noget lige købt i den nærmeste bager forretning. ;)

Det ser super godt ud. :-v :-H :-v

Venlig hilsen
Blomstermand .-f
Det eneste beklædningsstykke der skulle forbydes er for små sko.
Brugeravatar
blomstermand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 11. apr 2009, 11:06
Geografisk sted: Odense
GNV Region: Region Syd - Fyn

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Ditte » 21. mar 2010, 13:11

Mange tak alle sammen! :-))

Blomstermand - Der er for langt til den nærmeste bager til at jeg gider køre efter det, så hellere gøre det selv :lol:
Ditte
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 121
Tilmeldt: 1. feb 2010, 20:34

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Sonja » 21. mar 2010, 14:02

DET ER FINE PITABRØD DU HAR LAVET. OG GODT FORKLARET.

SONJA
Sonja
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 3. sep 2009, 12:16

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf jettesp » 21. mar 2010, 14:30

øj øj øj, hvor er de pitabrød flotte. Utroligt som de er blevet fyldt med luft, så der rigtig kan være plads til alt fyldet.
jettesp
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 379
Tilmeldt: 19. feb 2009, 15:35

Re: Pitabrød med speltmel

Indlægaf Fred » 21. mar 2010, 14:41

jettesp skrev:øj øj øj, hvor er de pitabrød flotte. Utroligt som de er blevet fyldt med luft, så der rigtig kan være plads til alt fyldet.


Som Jette skriver.: Utroligt som de er blevet fyldt med luft. :-))

Pitabrød er som tidligere skrevet, utrolig velegnet til at bage på grill, da luftfugtigheden er med til at pitabrødene bager flot op og giver den "lomme" der skal de gode ingredienser i. :-v

Det der er meget vigtig for at få den lomme - er den diameter som der er på pitabrødene i rådej, en pitabrød må max. være 12 cm. i diameter, er den størrer vil dejen bage som til noget alm. bagværk og IKKE give den lomme.

Laver man eks. en pitabrød på max. 10 cm. er man sikker på, at få disse lommer. :)
"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

/Frederik
Brugeravatar
Fred
Æres Grillklub Medlem
Æres Grillklub Medlem
 
Indlæg: 1842
Tilmeldt: 13. okt 2008, 13:45
Geografisk sted: Lunderskov
GNV Region: Sydjylland - Jylland

Næste

Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron