No knead valnøddebrød

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

No knead valnøddebrød

Indlægaf Degn » 6. nov 2010, 23:06

- skulle selvfølgelig prøves :ugeek:

Almindeligt no-knead opskrift med ca 1:3, en lille pose valnødder, og en lille klump surdej blev sat over i aftes, og så var jeg klar til at bage i dag.


Uhm.... :mrgreen:



Det er slet ikke så luftigt som normalt med no-knead - nogen ideer til hvorfor? Det hævede heller ikke så meget som normalt. (for meget fedtstof pga. olien i nødderne, eller.....?)

Men, jeg har aldrig nogensinde smagt et brød med så meget smag. Det er helt vildt. Og meget lækkert ;)

/Degn
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Re: No knead valnøddebrød

Indlægaf hctk » 7. nov 2010, 08:51

Jeg har ingen anelse om hvorfor det ikke er hævet mere op - men hold op det ser lækkert ud!
Brugeravatar
hctk
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 339
Tilmeldt: 15. jun 2009, 05:20
Geografisk sted: Viborg
GNV Region: Midtjylland

Re: No knead valnøddebrød

Indlægaf vonmc » 8. nov 2010, 07:12

Jeg laver relativt tit Verdens bedste brød eller no-knead men sjældent med ren hvedemel. Tit bliver det med grovere meltyper og kerner/nødder som dit. Jeg har oplevet at jo mere groft mel (som oftest rugmel eller fuldkorns hvedemel i mit tilfælde) der er i jo mere kompakt bliver brødet.
Jeg tilsætter gerne lidt ekstra gær for at kompensere. Det hjælper gerne på luftigheden men det bliver aldrig helt så luftigt som udgaven med ren hvedemel.

Men dit brød ser nu slet ikke så dårligt ud:-) Kunne da godt lige snuppe en morgen-skive her:-)
vonmc
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 138
Tilmeldt: 30. mar 2010, 13:36
Geografisk sted: Herning
GNV Region: Midt

Re: No knead valnøddebrød

Indlægaf cpn » 8. nov 2010, 20:33

Jeg ved ikke hvad der sker med dit brød Degn..
Nå jeg laver No-Knead lignende brød (aldrig kun hvid brød), så gør jeg bla..
Jeg "Ælter" folder dejen et par gange i starten, med 10-15 min mellemrum.
Jeg laver sidste "formning" af brødet lidt før end beregnet= Længere sidste hæve tid..
Surdej(aktiv), væske, gær og altmuligt det kan næsten ikke gå galt. :))
Så det kan jo være at det er det berømte/rygted Århus vand der gør det :lol: :lol:

Bare forsæt med dine super gode indlæg :-v
Mvh.
Carl Peter
Brugeravatar
cpn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 217
Tilmeldt: 2. jun 2009, 16:41
Geografisk sted: Kirketerp
GNV Region: Nordjylland

Re: No knead valnøddebrød

Indlægaf Degn » 8. nov 2010, 21:41

Tak for tips :)

Jeg må vist bare igang med at prøve igen. Det gør nu heller ikke noget, for hold op hvor smager det godt :)

Det med vandet.... Tjah, altså det må jo have noget at sige...

Degn
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster