5 dl. vand
50 g. gær
2 tsk. groft salt
2 tsk. spidskommen, stødt i morteren
450 g. groft rugmel
ca. 300 g. hvedemel
Rugmel til udruldning
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt de andre tørre ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage, og ælt dejen grundigt. Evt. i røremaskinen.
Hæver ca. 1 time.
Rulles tyndt ud (evt. på et stykke bagepapir) og skæres ud til knækbrød i den størrelse man ønsker (mine er ca. 5x7 cm) og bages 6-8 minutter v. 250 grader C.
Kan også rulles lidt tykkere ud (4-5 mm) og prikkes med en gaffel til lækre rugkiks. Bages 8-10 minutter v. 250 grader C.
Begge dele er rigtig lækkert til fx en ostetallerken.
Rugkiks med skæreost og marinerede valnødder, knækbrød med blåskimmelcreme og solbærsyltetøj
/Degn