Øl-brød

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Øl-brød

Indlægaf Degn » 18. feb 2011, 11:09

- ikke øllebrød :lol:

Jeg har taget udgangspunkt i Ølbrød fra Jamie Olivers "Det bar' mad" og ændret en smule

40 g. gær
400 ml. øl
225 ml. lunkent vand
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
500 g. durummel
ca. 500 g. hvedemel

Æltes godt sammen, og stilles til hævning et lunt sted 1 time. Så har det ca dobbelt størrelse.
Deles i store boller (denne portion er lige stor nok til den lille gryde, så der blev to boller i overskud - altså ialt 8 boller)

Hæver igen ca. 1 time et lunt sted med låget på

Bages efter "støbejerns-metoden"


/Degn
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Re: Øl-brød

Indlægaf JBI » 18. feb 2011, 12:47

De ser betydeligt mere luftige ud end dem jeg (eller rettere junior) lavede forleden..
Var det lige så godt som det ser ud til på billederne?
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Øl-brød

Indlægaf Degn » 18. feb 2011, 12:55

Det var bedre end det ser ud :D Rigtig luftige og lidt svampede - det var så godt at mine gæster både måtte fotografere det, og have resten med hjem.

Nu er det jo ikke helt "rigtigt" efter støbejerns-metoden, fordi dejen har hævet i gryden. Men, det er bestemt værd at prøve.

Det blev dog en smule brændt fast i bunden. Det har jeg oplevet en gang før med den lille gryde, så måske skulle man lige bruge et stykke bagepapir når brødet laves på denne måde.
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Re: Øl-brød

Indlægaf Degn » 18. feb 2011, 19:26

Brød er finurligt - og fuldstændig fantastisk :-))

Når nu gæsterne rendte med resterne fra i går, måtte jeg jo hellere bage igen....(som om jeg manglede en undskyldning) :geek:

Jeg havde ikke lige en special-øl-til-næsten-30-kroner, så det blev en Ceres. Fra gårsdagens smørproduktion var der noget kærnemælk - og det tilsammen passede lige i mængden til et nyt brød. Og så røg dejen, svarende til en bolle, der blev tilovers igår også i. Den havde ligget i køleskabet natten over.

Og så tilføjede jeg ca. 2 teskefulde fennikelfrø.

Jeg "forede" gryden med et stykke bagepapir som jeg lige havde vredet en gang under vandhanen.




.-Y

/Degn
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Re: Øl-brød

Indlægaf Fotowig » 18. feb 2011, 19:55

Du bruger bare ikke en super Pale Ale til BRØD???
Det er ligefør jeg opløses af tårer over en så respektløs omgang med øl! :-)
Stor hilsen
Fotowig
---------
Jo bedre man bliver til at grille, jo værre går det når det går galt! (Jeg er åbenbart ved at være RET god) :-)
Brugeravatar
Fotowig
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 6. nov 2008, 20:53
Geografisk sted: 4653 Karise
GNV Region: Sjælland

Re: Øl-brød

Indlægaf Fotowig » 18. feb 2011, 19:57

Nu har jeg så tørret øjnene og læst at det "kun" var en Ceres...
Og brødet ser da okay ud. Af et brød at være. :-D
Stor hilsen
Fotowig
---------
Jo bedre man bliver til at grille, jo værre går det når det går galt! (Jeg er åbenbart ved at være RET god) :-)
Brugeravatar
Fotowig
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 6. nov 2008, 20:53
Geografisk sted: 4653 Karise
GNV Region: Sjælland

Re: Øl-brød

Indlægaf Degn » 18. feb 2011, 20:02

Fotowig skrev:Du bruger bare ikke en super Pale Ale til BRØD???
Det er ligefør jeg opløses af tårer over en så respektløs omgang med øl! :-)


Den første udgave var med en øl fra Nørrebro Bryghus...... :oops:

Jeg har ingen forstand på special øl. Jeg drikker pilsner/lager - og en enkelt Caffreys hvis jeg kan få den på fad. Så - da jeg stod foran 100-vis af forskellige øl, vidste jeg ikke hvad jeg skulle vælge. Kunne så huske at jeg engang havde fået en Indian Pale Ale i Stockholm - og valgte så een der lød næsten ligesådan :-))
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Re: Øl-brød

Indlægaf vonmc » 18. feb 2011, 23:10

Jeg må være med Fotowig her... Den øl er alt for overkill at hælde i brød. Den er meget bedre at drikke til brødet i stedet for ;)

Men ontopic, så ser brødet nu altså rigtig godt ud :)
vonmc
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 138
Tilmeldt: 30. mar 2010, 13:36
Geografisk sted: Herning
GNV Region: Midt


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster