Kuvertbrød

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Kuvertbrød

Indlægaf Degn » 23. feb 2011, 00:25

Jeg synes bare disse søde og bløde kuvertbrød er lækre til en salat eller en god suppe.

2 tsk. tørgær
2½ dl. lun mælk
2 spsk. sukker
2 æg
4 tsk. smeltet smør
600 g. hvedemel

Æggestrygelse, lidt smeltet smør til pensling.

Rør gæren ud i den lune mælk og lad det stå 10 minutter. Tilsæt æg, sukker, salt, smør, mel og ælt det 10 minutter på lav hastighed på maskine. Det skal være en fast, men stadig blød dej.

Smør en skål med lidt smør, form dejen til en kugle, smør dejen med lidt smør, og lad den hæve tildækket 1 time.



Boks dejen sammen i skålen, og lad den hvile i 10 minutter. Form derefter boller, knuder, figurer og lignende og lad dem hæve tildækket i ½ time.



Pensl med æggestrygelse og bag i ovnen ca. 12 minutter ved 200 grader C. Stil bollerne til afkøling på en bagerist og pensl dem med lidt smør mens de er lune.



Server til forret, salat eller suppe (og snup een med koldt smør mens de er lune ;) )
- og så kan man nemt få det til at se smaddergodt ud oveni.


/Degn
Degn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 401
Tilmeldt: 14. dec 2009, 11:39
Geografisk sted: Århus C

Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster

cron