RUNDSTYKKER

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

RUNDSTYKKER

Indlægaf fatti » 27. nov 2011, 18:48

Jeg har flere gange herinde efterlyst ,om der var en der havde en rimelig opskrift på håndværker.
uden resultat, så jeg har forsøgt en del uden held, men her i weekenden lykkedes det ...næsten, lette og luftige
og masser af smag, opskriften ser sådan ud.
1 kg mel
6 dl vand.
20 g. salt
et brev tørgær.
Det hele æltes sammen (maskine ell. håndkraft) når det hænger sammen skal det ud på bordet
uden meldrys, nu skubber mandet meste af klumpen fra sig, og ruller den tilbage, drejer klumpen
en kvart og gentager rulleturen, gerne i 5-10 min.
så smører men let et fad i bunden og lægger dejen i gnid også den med lidt olie.
hæver et lunt steg i en time.
Så skal den ud på bordet igen stadig uden meldrys, del den i 2 og træk den til en cirkel, prik dejen ned med fingerspidserne
til den ligner et månelandskab, tag så ved dejen foroven (KL:12 og fold ind til midten) derefter kl 2 osv, til du har nået en omgang,
tag en omgang mere ud for de spidser der er blevet, nu kan dejen formes til franskbrød/rundstykker osv, dejen har en dejlig konsistens der ikke hænger i.
stilles til hævning et lunt sted i 30 min tildækket.
Bages i 40 min ved 200 grader varmluft eller 220.
det giver et dejligt let & smagsfuldt brød.
Billederne er ikke så skarpe de er fra mobilen.



/Benny .-)

Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RUNDSTYKKER

Indlægaf JBI » 27. nov 2011, 19:24

Ser godt ud trods billedekvaliteten... det må efterprøves.
Har selv brugt meget tid på at lave "bager-rundstykker" i mange år, og det er bestemt ikke nogen nem opgave i et alm. køkken.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: RUNDSTYKKER

Indlægaf fatti » 28. nov 2011, 09:45

Jeg kom lige i tanke om en lille detalje. Jeg har forsøgt flere gange med denne opskrift
men den sidste her blev noget bedre end de første, den lille detalje ligger i at de første
15-20 minutter var udluftningen på ovnen lukket ved en fejl med et viskestykke, så da jeg fjernede det
stod dampen ud of ovnen, så det har jo nok virket som et slags raskeskab. :o
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RUNDSTYKKER

Indlægaf JBI » 28. nov 2011, 11:24

Ja det med damp er jo vigtigt og afgørende hvis man vil lave dem rigtig luftige som spanske fra bageren...
Tror jeg snart vil lave nogle flere forsøg med min hjemmelavede dampgenerator :D
men først vil jeg lige have indkøbt et elektronisk hygrometer.

Billede
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: RUNDSTYKKER

Indlægaf PLArnbjerg » 1. dec 2011, 09:56

Lyder spændende med bag-selv-rundstykker...har nogen af jer erfaring med en grovere model af slagsen :-)
Egen grillmad er nu det bedste.
Koldhævet brød med skorpe - bagt på surdej og sten er en herlig spise.
Saltet (tør og lage), røget, tørret kød af enhver art smager laaaaaaaangt bedre end det, som man kan købe sig til indenfor en normal husholdning...
Brugeravatar
PLArnbjerg
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 57
Tilmeldt: 25. sep 2010, 18:37
Geografisk sted: Tilst
GNV Region: Region Midt

Re: RUNDSTYKKER

Indlægaf Keepper1 » 29. apr 2019, 11:30

Er god information, meget nyttig
Keepper1
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 29. apr 2019, 10:29


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster