bløddej

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

bløddej

Indlægaf bolarsson » 25. maj 2012, 07:31

nu har jeg læst så meget om alle det boller i laver af bløddej men jeg kan ikke finde nogen opskrift på den er der nogen der vil vise den
mvh bo
bolarsson
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 28. mar 2012, 20:03

Re: bløddej

Indlægaf marlene » 25. maj 2012, 07:50

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige versioner men er ved at prøve mig frem kommet til følgende opskrift som både kan varieres meget og som bliver rigtig god:

25 gr. gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
3,5 dl. væske (mælk, vand eller halv af hver)
100 gr./1 dl fedtstof (jeg plejer at bruge 50 gr. smør og ½ dl. olie)
1 æg
mel

Gær og lunken væske røres sammen - sukker, salt, æg og fedtstof tilsættes. Mel blandes i efterhånden indtil dejen er smidig og blød.
Jeg bruger altid en røremaskine men har man gode armkræfter og sørger for at ælte dejen længe og godt får man også en godt resultat.
Dejen bør hæve ca. 30 min - rulles til boller/pølsehorn/pølsebrød mv. og hæver ca. 10 mere inden de bages. Ca 12 store boller skulle der komme ud af det.
Du kan variere melet med at bruge alverdens forskellige slags mel. Jeg har ofte brugt speltmel, klid, durummel eller sigtemel for at få en lidt grovere brød.
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: bløddej

Indlægaf bolarsson » 25. maj 2012, 08:03

ok det må prøves tak
bolarsson
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 28. mar 2012, 20:03

Re: bløddej

Indlægaf Wisranus » 17. dec 2018, 09:36

These links work very well. I'm also looking for the same.
Wisranus
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 17. dec 2018, 08:56


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron