Majsbrød bagt som grydebrød

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf JBI » 17. nov 2012, 08:21

Syntes lige jeg vil dele denne opskrift på et virkelig lækkert majsbrød.

Ingredienser:

750g hvedemel
150g blendet majs fra dåse
6 dl. kold vand
2,5 tsk. salt
15g gær

Fremgangsmåde:
* Gær opløses i vandet, og det hele røres godt sammen i en stor skål.
* Dækkes med film og står natten over ved stuetemperatur.
* Hældes ud på et meldrysset bord, og dejen foldes ind over sig selv 3-5 gange.
* Løftes forsigtigt op i et meldrysset fad og efterhæver 2 timer.
* Hældes over i den forvarmede støbejernsgryde, der har stået og varmet op en times tid i ovnen på 250 grader.
* Gryden sættes i ovnen, og brødet bages 40 min. med låg ved 250 grader. Herefter 15-20 min. uden låg.

Her har brødet hævet natten over, foldet 4 gange og løftet op i et fad til efterhævning:



Hældt over i en oval støbejernsgryde:



Junior fremviser stolt det færdige brød som han mener er et af de bedste brød vi har bagt hidtil:



Dejlig luftig og sprød skorpe:

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf Canin » 17. nov 2012, 14:04

Det ser tossegodt ud, men bliver majsene ikke hårde efter bagningen? :)
Canin
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 14. apr 2009, 11:56
Geografisk sted: Sydvestjylland

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf JBI » 17. nov 2012, 17:13

Nej, de bliver ikke hårde overhovedet, og vil du have samme "kunstige" farve som hos bageren kan du tilsætte 1tsk. gurkemaje ;)
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf Lennie » 17. nov 2012, 17:13

Det der lyder lækkert. Har aldrig tænkt på at bruge dåsemajs i et brød - godt tænkt. De må jo være med til at "holde på fugten" i brødet, så det skal helt klart afprøves snarest.
Hilsen
Åse
Brugeravatar
Lennie
Grillklub medlem
Grillklub medlem
 
Indlæg: 751
Tilmeldt: 12. okt 2008, 21:21
Geografisk sted: Dronninglund, Nordjylland
GNV Region: Region Nordjylland

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf ha-knu » 17. nov 2012, 21:01

Super idé, den skal helt sikkert afprøves :-v
Brugeravatar
ha-knu
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 6. maj 2011, 14:47
Geografisk sted: Gilleleje
GNV Region: Region Hovedstaden

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf Canin » 18. nov 2012, 08:44

Tak for det, skall helt klart prøves. :D
Canin
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 14. apr 2009, 11:56
Geografisk sted: Sydvestjylland

Re: Majsbrød bagt som grydebrød

Indlægaf JBI » 18. nov 2012, 10:26

Nu er køkkenovne ikke altid de mest pålidelige m.h.t temperaturen, så det er en god idé lige at tjekke temperaturen midt i brødet med et stiktermometer før ovnen slukkes.
Den skal op på minimum 95 grader i center for at det ikke bliver klægt!
Selvom det er svært at vente, skal brødet helst stå og dampe af i 30 min. før det skæres.

Vi brugte det i aftes til en pariserbøf.. yderst velegnet:

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster

cron