Enzymer på fynsk

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Enzymer på fynsk

Indlægaf marlene » 17. okt 2013, 10:16

Så har jeg haft enzymer med til min mor for at vise hende hvad fordelene for hende, der bager meget. Dette er første forsøg



Vi bagte også en brunsviger men den forsvandt før jeg fandt kameraet frem :roll:
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: Enzymer på fynsk

Indlægaf Fsamuelsen » 21. nov 2013, 10:33

Hej, er det muligt at dele opskriften samt fremgangsmåde ?
Det ser lækkert ud :)
Fsamuelsen
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 8. nov 2013, 22:40

Re: Enzymer på fynsk

Indlægaf marlene » 21. nov 2013, 17:00

øh ja lige i dette tilfælde er opskriften lidt på slump...
Men sådan cirka:
1/2 pakke gær
350 dl mælk/vand der er opvarmet til ca. 37 grader
50 gr. smør eller 0,5 dl. olie
mel i blandet ca. 14 gr. enzymer. Jeg vil tror et sted mellem 400 gr. og 500 gr. mel men det blev ikke vejet. Jeg kommer mel i hen ad vejen indtil dejen føles blød og let at have med at gøre.
Det hele er håndæltet (fordi min mor ikke har en assistent ;-) ) i min. 10 min. Herefter hæver det i to omgange - først ca. 40 min og herefter formes brødet og det hæver igen ca. 15-20 min.
For bedste resultat i ovnen bruges bagestål eller en hulplade og brødet har - hvis jeg husker korrekt - fået 25 min. ved 180 grader....
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: Enzymer på fynsk

Indlægaf marlene » 22. nov 2013, 10:02

høhø og lige en spsk. sukker eller honning og en god tsk salt... ellers bli'er smagen lidt fla' i et
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: Enzymer på fynsk

Indlægaf jv31 » 22. nov 2013, 15:14

350 dl mælk :shock: så skal du nok lige ha lidt mere mel i også :lol:
jv31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 24. feb 2010, 14:18
Geografisk sted: Fyn
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: Enzymer på fynsk

Indlægaf marlene » 22. nov 2013, 16:23

jv31 skrev:350 dl mælk :shock: så skal du nok lige ha lidt mere mel i også :lol:


Ups ja ok sådan går det når det skal gå lidt stærkt... 3,5 dl. var nok mere korrekt :oops:
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster