Jeg vil selv mene jeg har ramt plet denne gang:
Opskrift og fremgangsmåde til 8 stk. super lækre, luftige, og sprøde håndværkere.
Ingredienser
Hvedemel................370g
Durum......................44g
Rugsigtemel...............44g
Gær..........................22g
salt...........................1 tsk.
Vand.......................250g
Bage Enzymer........... 10g
Dejtemperatur 26 grader. (Dejtemperatur x 2) minus melets temperatur = vandtemperatur
Alt mel samt bageenzymer blandes sammen.
- Vand og gær hældes i røremaskinen.
Tilsæt mel og salt.
Lad maskinen ælte til dejen er blød og blank (ca. 12 min. afgh. af æltemaskine)
Læg dejen i en skål dækket med film 15 min.
Del og form dejen til 8 stk. rundstykker, dæk med film/plast og lad stå 15 min.
Så langt så godt... Det ser ikke ud af noget når dejklumperne ligger her på pladen, men det kommer

Rundstykkerne pensles med vand og drysses med birkes, og nu skal de hæve 45 min. før de skal bages færdig.
Hæves/raskes i ovnen på laveste temperatur (max. 40 grader) brug hæveprogram med damp hvis din ovn har dette.
Har din ovn ikke hæveprogram, så tænd ovnen og sluk igen når den rammer 40 grader. sæt et varmt støbejernsfad i bunden, og tilfør kogende vand hvert 10 min. de 45 min. hævningen tager.
Når der er gået 45 min. skrues ovnen op på 220 grader (med rundstykkerne på bagepladen)
Har du dampovn, så vælg varmluft med intervaldamp. Har du ikke damp skal du blot gøre som under hæveprocessen.
Bagetiden er ca. 22 min.
Penslet med vand, og drysset med birkes:
Hævet (rasket) efter 45 min. (læg mærke til hvor meget de er hævet, det er bage-enzymerne der har været på arbejde

Færdigbagt efter 22 min.
Super lækre, og ubetinget det bedste bagværk jeg har lavet til d.d.
