GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Indlægaf JBI » 5. jan 2014, 16:22

Bagte lige et majsbrød hvor jeg tilsatte godt 2% bageenzymer, og skulle prøve et trick jeg havde hørt med at tilsætte gurkemeje for at gøre det mere gult.. det blev ikke bare gulligt, men nærmest selvlysende :D
Jeg fik at vide jeg skulle bruge en god knivspids, men fik nærmere 1 tsk. gurkemeje hældt i røreskålen.

Sådan så dejen ud da jeg hældte den ud af røremaskinen :roll:
Jeg var lige ved at smide den ud, men da gurkemeje ikke giver meget smag fortsatte jeg alligevel:



Slået/formet op til et franskbrød, og rullet på toppen i samme mix jeg bruger til skagenslapper:



Hævet og bagt, og læg lige mærke til hvor voldsomt det er hævet :D



Det gule majsbrød:



Den selvlysende farve kunne heldigvis skjules under et par fisk, og brødet var rigtig lækkert (trods farven)

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Indlægaf fatti » 6. jan 2014, 16:20

Sælg opskriften til vejarbejderne, så kan man se dem i grøftekanten når de holder frokostpause
Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Indlægaf halvamerikaneren » 6. jan 2014, 18:50

Smider du ikke lige opskriften? :)
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Indlægaf JBI » 7. jan 2014, 08:55

fatti skrev:Sælg opskriften til vejarbejderne, så kan man se dem i grøftekanten når de holder frokostpause
Benny .-)


Ja, sådan et par skiver i vejkanten så bliver de IKKE overset :D

halvamerikaneren skrev:Smider du ikke lige opskriften? :)


Jo da...

Det GULE brød
Hvedemel 420g
Fulldkornshvede 45g
Majsmel 50g
Gær 25g
½ dåse majs der grovblendes.
Gurkemaja.. alt efter temperament.
Vand 400g
1 tsk. salt
Bageenzym 2% (af melets mængde)

Hviler 30 min tildækket i røreskål.
Formes til brød, og hæver/rasker en times tid.
Sættes i kold ovn (eller fra hæveprogram) og bager i alt ca. 40 min. med ovn sat på 215 grader.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: GULT majsbrød bagt på bageenzymer

Indlægaf jordsmeden » 7. jan 2014, 20:12

fatti skrev:Sælg opskriften til vejarbejderne, så kan man se dem i grøftekanten når de holder frokostpause
Benny .-)


:lol: :lol:
Mvh
Jordsmeden

Kul fra grillbutikken på lager, send pm eller ring
jordsmeden
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 136
Tilmeldt: 6. apr 2012, 10:16
Geografisk sted: Kragelund mellem Horsens og Vejle
GNV Region: syd


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron