Nem-sur fra GB til brød og boller

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf Sobyschwartz » 18. dec 2014, 14:56

Nem-sur fra grillklubben er jo super til rugbrød, men kan vel også bruges til andet grov brød og boller. Nogen der har prøvet og kan dele erfaringer og opskrifter?
Sobyschwartz
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 4. jan 2013, 21:34

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf JBI » 19. dec 2014, 08:57

Nem-Sur er bedst egnet til rugbrød og anden dej indeholdende rugmel, men kan selvfølgelig bruges i grovboller mv. hvor der anvendes en del rugmel.

Til lyse deje som flutes, franskbrød, boller, osv. altså bagværk der hovedsageligt er baseret på hvedemel har vi fået et nyt produkt der hedder Hvede-SUR.
Hvede-Sur røres op med vand 1:1 og skal stå på køl min. 12 timer før brug.
Det tilsættes herefter dejen, og det giver en helt fantastisk smag og aroma til brødet. Vi lavede pizza sidste fredag til nogle venner, og det var virkelig et hit med surdejs-pizza :-))

Jeg bruger det især til morgenbrød og franskbrød, og det virker fantastisk godt sammen med bageenzymer.
Her nogle italienske morgenstykker jeg lavede forleden. Ærgerligt man ikke lige kan snuppe en smagsprøve gennem skærmen :D

Dejen er lavet med Hvede-Sur og bageenzymer. Dejen er blot trykket ud og skåret i 3-kanter:



Bagt 22 minutter:



Pt. har vi det kun til salg i vores fysiske butik, men i løbet af et par dage kommer det også i webshoppen http://www.grillbutikken.dk

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf Sobyschwartz » 19. dec 2014, 09:59

Se det er jo lige noget jeg kan bruge. Må vist hellere komme forbi og ønske glædelig jul :-)
Sobyschwartz
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 4. jan 2013, 21:34

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf JBI » 19. dec 2014, 10:42

Du er meget velkommen :-H

Vi er her til kl. 17 i dag, og igen i morgen 9-13
Mandag og tirsdag i næste uge 8-17, juleaftensdag holder vi fri (tror jeg) :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf Boelskifte » 7. feb 2015, 21:12

Kunne godt bruge en opskrift på disse flotte morgenstykker. Er de bagt med majsmel?
Boelskifte
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 7. feb 2015, 21:08

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf JBI » 8. feb 2015, 18:17

jeg har kun brugt meget lidt majsmel, men jeg finder lige notaterne med præcis mængde og skriver opskriften en af de kommende dage .-)
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Nem-sur fra GB til brød og boller

Indlægaf JBI » 13. feb 2015, 16:03

Ja, så gik der desværre et par dage mere, men bedre sent end aldrig :oops:

Ingredienser:
Hvedemel................ 300g
Majsmel.................. 50 g
Durum mel (fin).......... 50g
fuldkornsvede............ 50g
tørgær...................... 10g
salt........................... 1 tsk.
Vand....................... 250g
Bage Enzymer........... 12g
Hvede-Sur.............. 1 spsk.
pynt (topping/drys) semulje eller hvad man ønsker

Vand og gær hældes i røremaskinen.
Tilsæt mel og salt.
Lad maskinen ælte til dejen er blød og blank (ca. 12 min. afgh. af æltemaskine) vent med det sidste mel og tjek den lige akkurat klistrer.
Læg dejen i en skål dækket med film 15 min.
Tryk eller rul dejen ud til ca. 2 cm. tykkelse og skær passende stykker ud med en skarp kniv eller dejdeler.
tag et stykke mellem alle fingre og dyp i en tallerken med vand, herefter trykkes godt ned i toppingen og stykkes sættes på bageplade (hulplade hvis man har det)
Dæk med film/plast og lad stå 15 min.

Raskes/hæves 45 min. I ovn ved 40 grader med damp. Har du ikke damp så sæt et fad med kogende vand i bunden af ovnen.
Bages ca. 22 min. Ved 220 grader med vand i bunden de første 15 min. Morgenstykkerne skal blive i ovnen under opvarmning fra hæve til bagning!!
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland


Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster