Dampovn

Her kan du stille spørgsmål om alskens bagværk

Redaktør: JBI

Dampovn

Indlægaf ditteferdinand » 20. nov 2011, 09:44

Jeg er blevet helt vild med at bage brød med surdej på bagesten. Er nu også begyndt at bage i gryde, da det holder på dampen fra brødet.
Er der nogen af jer der har erfaring med at bage i en dampovn (i almindelig husholdning)? Er det lige så godt, som at bage brød i gryde? Og er der nogen der har en ide om hvilken ovn der er bedst?
De bedste hilsner
Ditte
ditteferdinand
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 15. sep 2011, 07:36

Re: Dampovn

Indlægaf vonmc » 24. nov 2011, 08:48

Jeg har nogen gange "snydt" lidt i min vanlige varmluftsovn ovn og stilt en ekstra bageplade ind når ovnen blev varmet op. Når så mine brød/boller skulle ind så lige kaste en kop vand på den ekstra bageplade. Et tip: Brug en gammel bageplade for 20 grader varmt vand på en 200 grader varm bageplade, giver masser af damp, men
til gengæld bliver pladen pilskæv :)

Det giver nogenlunde samme overflade som i gryde. Min subjektive vurdering er at brødene for bedst skorpe i gryde/stegeso, men boller i gryde er unægteligt lidt bøvlet syntes jeg:)
vonmc
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 138
Tilmeldt: 30. mar 2010, 13:36
Geografisk sted: Herning
GNV Region: Midt


Tilbage til Spørg bageren

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster

cron