Iblødsætning at kerner til rugbrød

Her kan du stille spørgsmål om alskens bagværk

Redaktør: JBI

Iblødsætning at kerner til rugbrød

Indlægaf Wohlle » 20. dec 2014, 12:10

Hej hej.

Ny her.
Jeg skulle igång med at lave rugbrød i forgårs men blev desværre forhindret i at bage det i går.
Nu står jeg med en masse kærner der har stået i blød med surdej og vand (efter opskrift i "Den økologiske bager") i to døgn.
Mit spørgsmål er så kan jeg stadig lave rugbrød på de kerner selvom de har stået i 2 døgn istedet for 1?
Wohlle
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. dec 2014, 12:03

Re: Iblødsætning at kerner til rugbrød

Indlægaf JBI » 20. dec 2014, 14:21

Hej.
Formoder det er Nem-SUR du omtaler, og du kan sagtens springe en dag over, og endda også flere endnu.
Jeg har selv haft det til at stå op til 4 dage pga. glemsomhed/travlhed, og resultatet har været helt sublimt :-))

Dem der ikke lige ved hvad der snakkes om her, kan læse mere her: http://grillbutikken.dk/bage-enzymer-ba ... 7-nem-sur-

rugbrød_nemsur1.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Iblødsætning at kerner til rugbrød

Indlægaf Wohlle » 20. dec 2014, 22:45

Hej JBI.

Det er ikke nem-sur men surdej fra meyers. Det har bare stået ude i stuetempratur i to døgn istedet for et som i opskriften :-)
Wohlle
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. dec 2014, 12:03

Re: Iblødsætning at kerner til rugbrød

Indlægaf JBI » 21. dec 2014, 13:02

Ok, det overså jeg lige..
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Iblødsætning at kerner til rugbrød

Indlægaf Wohlle » 22. dec 2014, 11:29

:-)

Jeg kan så tilføje nu at det ikke er noget problem og at mine rugbrød blev fantastiske!
Wohlle
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. dec 2014, 12:03


Tilbage til Spørg bageren

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster