Efterhævning

Her kan du stille spørgsmål om alskens bagværk

Redaktør: JBI

Efterhævning

Indlægaf amatør_bageren » 12. apr 2015, 15:24

Hej

Hvad sker der, hvis man springer efterhævningen over, når man bager brød?

I den opskrift på ciabatta brød, som jeg fulgte stod der, at jeg skulle lade den efterhæve i en time på køkkenbord, men jeg sprang efterhævningen over.
http://www.broedet.dk/ciabatta/
amatør_bageren
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 12. apr 2015, 15:18

Re: Efterhævning

Indlægaf nicolajs » 12. apr 2015, 19:50

Du får ikke lige så luftigt brød og ikke den samme krumme.
nicolajs
Team
Team
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 6. jun 2010, 13:45
GNV Region: Hovedstaden

Re: Efterhævning

Indlægaf amatør_bageren » 17. apr 2015, 20:54

nicolajs skrev:Du får ikke lige så luftigt brød og ikke den samme krumme.


Hej
Tak for info, og nu ved jeg, at det er vigtigt ikke at springe efterhævningen over :)
Jeg har idag en ny dej i køleskabet og der er gået knap 24 timer siden siden jeg lavede den. Den fylder kun halvdelen af skålen.
Mon jeg har kommet for lidt gær i, da den ikke hæver helt op til kanten.
Har temperaturen i køleskabet ikke også indflydelse på hævningen. Hvis jeg fx har haft noget nedfrosset mad stående til optøning.
IMAG1209.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
amatør_bageren
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 12. apr 2015, 15:18

Re: Efterhævning

Indlægaf nicolajs » 18. apr 2015, 06:57

Jo koldere køleskab jo mindre hævning. Det betydre dog ikke så meget. Bare tag den ud af køleskabet lidt før du ellers ville, så skal den nok hæve
nicolajs
Team
Team
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 6. jun 2010, 13:45
GNV Region: Hovedstaden


Tilbage til Spørg bageren

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster