Boller på slum

Her kan du stille spørgsmål om alskens bagværk

Redaktør: JBI

Boller på slum

Indlægaf Udkantsdansker » 24. aug 2016, 07:06

Hej alle.

Når jeg bager morgenboller, så putter jeg bare diverse mel i på slum, til det hele har en passende konsistens.
Jeg lader så dejen hæve op i en skål og når det skal bages (det er ret våd dej), så bruger jeg bare en grydeske til at nappe dejstykker op med og putter det på en bageplade og så bages der!:-)

Så skulle jeg lige prøve, hvordan det ville være, hvis jeg brugte en elektrisk røremaskine og med samme "opskrift", så blev dejen meget mere løs og "vandet" og det lod sig slet ikke gøre, at lave våd dej, med sådan en maskine?
Eller er det bare mig, som gør noget forkert? Kan det lade sig gøre, at lave bagværk med våd dej og lave boller af det, når man bruger en elektrisk maskine?

Det lyder nok totalt åndsvagt for mange af jer, men nu spørger jeg alligevel:-)
Udkantsdansker
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24. aug 2016, 06:57

Re: Boller på slum

Indlægaf JBI » 30. aug 2016, 07:13

Du skulle prøve bageenzymerne fra grillbutikken, og så bare lave en alm dej der lige akkurat klistrer en smule men ikke mere.
Med bageenzymerne får du optimal udnyttelse af melet, og det er derfor ikke nødvendigt at lave en "våd" dej for at lave lækre boller, rundstykker osv.
Du kan læse lidt mere om bageenzymerne her: http://grillbutikken.dk/bageenzymer-bag ... m-booster-
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Boller på slum

Indlægaf Udkantsdansker » 30. aug 2016, 07:24

Hvad er det lavet af, de der "trylle" enzymer?
Udkantsdansker
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24. aug 2016, 06:57


Tilbage til Spørg bageren

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster