Brugen af Kenwood æltemaskine

Her kan du stille spørgsmål om alskens bagværk

Redaktør: JBI

Brugen af Kenwood æltemaskine

Indlægaf Udkantsdansker » 25. jun 2019, 05:40

Hej alle.

Jeg bager mit eget brød, i form af boller af "rimelig" blød dej. Jeg bruger ca. 1.1 l vand og 1100 gram mel, hvor de 150 gram, er af fuldkorntypen.
Derefter kommer det 20-30 min, i min Kenwood røremaskine, med en dejlig stor dejkrog og ikke den, som følger med, når man køber sådan en maskine.
Problemet er så det, at jeg er meget usikker på, hvad hastighed, som maskinen optimalt skal stå på? Jeg plejer at sætte den, på "medium" hurtig og slutte af med fuld gas.
Men er der en tommelfingerregel, hvad angår brugen, af sådan en røremaskine og hastighed til blød/blødere dej?
Udkantsdansker
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 24. aug 2016, 06:57

Re: Brugen af Kenwood æltemaskine

Indlægaf Udkantsdansker » 25. jun 2019, 05:43

Jeg kan lige tilføje, at jeg bruger tre meltyper som regel. Stenmalet Ølandshvede, alm. hvid hvede og en smule fuldkornsmel. Problemet er vel, at den hvide hvedemel, ikke skal ælte så længe som ølandshvede og det helt grove? Så måske, skal jeg bruge en hurtig æltning over kortere tid, end den lange ølandshvede æltetid?
Udkantsdansker
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 24. aug 2016, 06:57


Tilbage til Spørg bageren

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron