Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Spørgsmål til produkter og selve grillbutikken.dk skal stilles her! Kig ind og få inspiration til nye måder at grille på med produkter fra JBI.

Redaktør: JBI

Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JakobL » 14. feb 2013, 23:43

Hej Jan,

Nu har jeg ved flere lejligheder, bl.a. på kvalimad http://www.kvalimad.dk/artikler/broedbagning-teknik-og-metoder/bagesten-og-pizzasten
læst om alternativer til bagesten, nemlig stål.

Idag fandt jeg så et amerikansk produkt som lader til at gå sin sejrsgang "over there", the baking steel http://bakingsteel.wpengine.com/
Meget overbevisende tests af bage-stålet findes her: http://slice.seriouseats.com/archives/2012/09/the-pizza-lab-the-baking-steel-delivers.html og her:
http://slice.seriouseats.com/archives/2012/10/the-pizza-lab-baking-steel-lodge-cast-iron-pizza.html?ref=obinsite

Var det ikke en idé til et produkt du kunne levere ? Jeg ville ihvertfald meget gerne være aftager/forsøgskanin.
Eller måske har nogen en idé til hvor man kan skaffe sådan en stålplade i en pæn tykkelse ?

Prøv lige at se dette billede fra artiklen, det ser da fantastisk ud .. og noget bedre end det kan kan få frem med min bagesten i ovnen, selv med en bagetid på omkring 4 minutter.

20120826-pizza-lab-pizza-steel-testing-7.jpg
20120826-pizza-lab-pizza-steel-testing-7.jpg (61.31 KiB) Vist 9307 gange


Man bliver helt sulten ::-o:

Jakob
JakobL
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 97
Tilmeldt: 29. apr 2010, 13:53
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JBI » 15. feb 2013, 08:09

Har lige skimmet linket til baking-steel igennem, og resultaterne ser jo ret fantastiske ud.
Umiddelbart vil det jo være en meget nem og simpel løsning, men jeg tror ikke det er specielt velegnet i en grill da stålpladen formentlig bliver alt for varm.
Jeg har en maskine der kan klippe en 12mm stålplade over, så det ville ikke være noget problem at lave dem :-))
Tror jeg vil afsætte en dag og teste det lidt.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JakobL » 15. feb 2013, 09:01

Det lyder godt ..

Jeg tænkte den nu heller ikke til grillen, hvor der afgjort er brug for Fredstonens beskyttende evner.

Hvis jeg nu kontakter en lokal smed, så har han måske typisk en tilsvarende maskine ? og så kan jeg måske bare rengøre/oliebehandle pladen efterfølgende .. ?
Man vil jo nødig forgive familien i sine forsøg ;-)

Jeg glæder mig meget til at høre om dine test, i nogle af de test der var i de links jeg postede, var der en bekymring
om ovnen kunne bære en så tung plade .. hvor meget vil en 12mm plade i fuld ovnstørrelse mon egentlig veje ? 10-15 kg .. unægtelig lidt mere end en almindelig flæskesteg ;-)
JakobL
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 97
Tilmeldt: 29. apr 2010, 13:53
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf NCL » 15. feb 2013, 11:45

Jeg har købt min samme sted som ham inde på kvalimad.dk (skibssmeden i odense) til 300,- + moms. De har vist efterhånden lavet ret mange af dem.
Men jeg vil da tro at enhver smed kan lave sådan en plade, hvis du bare giver ham nogle mål.

Udover det kan jeg kun sige, at den fungerer SUPER godt.
NCL
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:11

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JBI » 15. feb 2013, 12:30

Har regnet lidt på det, og kan lave en stålbagesten i "skibsstål" magen til den Max fra kvalimad bruger i 40x35cm og 8mm tykkelse.
Måske kan jeg lave et sæt med selve pladen samt 1 stk. 2-sorterings støbejernpande til at have i bunden for ca. Kr. 300,- (plus moms og fragt)
Hvis der er min. 5 personer der vil have et sæt laver jeg dem i næste uge.
Max. bredde er 40cm for at få det til at gå op i en hel plade, men er din ovn kun 38-39cm bred kan jeg sagtens klippe dem på ønsket mål.
For en lille merpris kan jeg også lave dem ovale eller runde i laserskæren hvis det skulle være lidt mere fancy :-))

I råber bare op hvis det er noget der skal i shoppen næste uge!
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JakobL » 15. feb 2013, 13:33

det lyder rigtig spændende, men jeg ville jo allerhelst have en plade der passede direkte i ovnen (46x37cm), for nemhedens skyld. og kan jo også godt se at fragten kan lægge en del på :-) ellers en god deal og idé med den støbejernspande :-)
Jeg tager på ekskursion næste uge hos de lokale smede og ser hvad de kan trylle frem, og så vender jeg tilbage .. tak for de hurtige svar. Men har du muligheden så skal du da ikke holde dig tilbage med at teste idéen - du plejer jo ikke at holde dig tilbage når det drejer sig om pizza ;-)
JakobL
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 97
Tilmeldt: 29. apr 2010, 13:53
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JBI » 15. feb 2013, 15:18

Ja 40cm er måske for lidt, jeg kigger lige på om jeg kan få råpladerne noget større da jeg nemt kan klippe 3m i bredden :-))
Husk at sig til fabrikken du vil have pladen uden glødeskal! altså en fræset eller dekoperet overflade så den er ren, blank, og fin (egnet til levnedsmiddel)
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf mwinther » 17. feb 2013, 17:14

Jeg vil gerne aftage et sæt til 300 kr :)
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JakobL » 19. feb 2013, 22:15

Ved 2. smed havde de en pladestump liggende, dekoperet, 8 mm i super kvalitet. Tilskåret så det passede direkte i ovnen, 100 kr. i kaffekassen :-)
Imorgen skal der testes med pizza, men allerede i dag tegner det lovende ..
Opvarmningen virker hurtigere, og den holder helt vildt godt på varmen i ovnen. Jeg slukkede ovnen da den havde været 250C en times tid,
1 time derefter var temperaturen kun faldet til 180C og efter 6 timer var der stadig over 50C i ovnen!
Den bevirker i hvert fald at varmetabet ved åbning af lågen er minimal.
Nu mangler jeg bare en måde at sikre mig at grillelementet forbliver tændt, så jeg kan få bagt toppen af pizza hurtigt nok ..
Jeg kan ikke se termostatføleren i ovnen, men der er et hul i toppen af ovnen, der mistænker jeg der kan sidde en føler af en art ..

/Jakob
JakobL
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 97
Tilmeldt: 29. apr 2010, 13:53
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Ny bage-"sten" .. en idé til butikken ?

Indlægaf JakobL » 21. feb 2013, 13:55

Jeg har lavet en lille rapport om mit første forsøg med bagestålet .. og det virker fantastisk godt:
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=131&p=253769#p253769
JakobL
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 97
Tilmeldt: 29. apr 2010, 13:53
Geografisk sted: Ølstykke

Næste

Tilbage til Grillbutikken.dk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 43 gæster