Nitritsalt

Spørgsmål til produkter og selve grillbutikken.dk skal stilles her! Kig ind og få inspiration til nye måder at grille på med produkter fra JBI.

Redaktør: JBI

Nitritsalt

Indlægaf halvamerikaneren » 18. maj 2015, 07:18

Tænkte på, nu hvor det er tilladt at sælge nitritsalt til private, om det ikke var noget grillbutikken kunne begynde at føre? :-))
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: Nitritsalt

Indlægaf JBI » 18. maj 2015, 07:52

Jo, det var da en god idé :-))
Jeg vil dog lige høre fødevarestyrelsen hvad de siger til det først.

Vi har extremt travlt i grillbutikken, så det bliver ikke lige med det første vi får tid desværre.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Nitritsalt

Indlægaf halvamerikaneren » 18. maj 2015, 09:19

.-)
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: Nitritsalt

Indlægaf John.N » 23. maj 2015, 08:04

pr. 1. juni 2013 blev det lovligt at sælge nitrit salt til private
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Nitritsalt

Indlægaf poulerik » 6. jun 2015, 16:44

Danishoutdoor har det.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 56
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: Nitritsalt

Indlægaf SurGammelMand » 6. jun 2015, 23:12

Men sådan noget er sgu noget nasty stads. Hvorfor i alverden vil i dog smide sådan noget skrammel i jeres mad? Så er der jo ingen grund til at lave tingene selv hvis i alligevel fylder alt fabriks skrammel i.
Nej hold hellere fingrene væk fra det stads.


Med venlig hilsen
Fra Vejen
SurGammelMand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12. nov 2014, 00:21

Re: Nitritsalt

Indlægaf JBI » 7. jun 2015, 07:35

SurGammelMand skrev:Men sådan noget er sgu noget nasty stads. Hvorfor i alverden vil i dog smide sådan noget skrammel i jeres mad? Så er der jo ingen grund til at lave tingene selv hvis i alligevel fylder alt fabriks skrammel i.
Nej hold hellere fingrene væk fra det stads.


Med venlig hilsen
Fra Vejen


Når du køber nitritsalt i dag er der kun 0,1% nitrit i. Resten er ren salt, så der er ingen chancer for at du risikerer at komme for meget i, da maden da er fuldstændig uspiselig. Hvis du helt vil undgå nitrit skal du også droppe en lang række frugt og grønt hvor det forefindes naturligt.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Nitritsalt

Indlægaf SurGammelMand » 7. jun 2015, 07:52

Men hvorfor tilsætte det til hjemmelavede produkter? Om procentsatsen er lille eller ej gør vel ingen umiddelbar forskel når det er denne givne mængde der skal til for at udløse den ønskede effekt?


Med venlig hilsen
Fra Vejen
SurGammelMand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12. nov 2014, 00:21

Re: Nitritsalt

Indlægaf SurGammelMand » 8. jun 2015, 22:27

Lige en tilføjelse JBI.
Hjemmelavet bacon feks. bliver da stadig rødt ved brug af almindeligt salt.
Selvfølgelig bliver det gråt når man begynder at stege det men bacon skal jo brunes alligevel og så kan man jo ikke se forskellen alligevel. Det samme gælder for en række andre fødevarer.
Eneste kedelige jeg indtil nu er kommet på er kålpølser uden nitrit, det skal jo koges og bliver derfor lidt medister agtige i udseende men det lever man fint med velvidende at ens hvide blodlegemer måske overlever længere af den grund.

I øvrigt er en kålpølse en fortræffelig grillpølse og så er man jo tilbage til at nitrit er overflødig på grund af stageskorpens fine farve.

Håber ikke jeg får på pulklen for at hijacke en tråd.



Med venlig hilsen
Fra Vejen
Vedhæftede filer
SurGammelMand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12. nov 2014, 00:21

Re: Nitritsalt

Indlægaf halvamerikaneren » 14. jun 2015, 08:43

Vil bla. bruge det til spegepølser osv. - ønsker ikke at tage chancen for botulisme
Brugeravatar
halvamerikaneren
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 2. dec 2011, 13:17
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Næste

Tilbage til Grillbutikken.dk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 56 gæster