Røgning af frosset kød?

Alskens slags pølser samt røgede sager.

Redaktør: JBI

Røgning af frosset kød?

Indlægaf LarsPejsekammer » 13. jan 2020, 22:24

Hej

Jeg har fået mig en røgeovn i julegave og har ikke fået den brugt endnu.
Nu skal det være.
Jeg har noget dyrekød i fryseren. Kan jeg salte og tørre dette og så røge det?
Jeg er klar over, at jeg kan salte og tørre fersk kød og røge det bagefter, men hvad med kød der har været frossen?

Det er måske et dumt spørgsmål, men det jeg er i tvivl om er om frysningen evt. skulle ødelægge noget ved kødet som gør det uegnet til saltning, tørring eller røgning?

Jeg tager også gerne imod fif eller måske endda en opskrift.

Jeg havde egentlig tænkt mig noget i stil med det der nævnes her:
https://www.madabc.dk/0/r%C3%B8get-sommerbuk

Dvs.:
Dyrekøllen lægges i fad med salt i bunden hvorefter køllen dækkes helt med salt.
Her ligger køllen og hygger sig i ca. 20 dage.
Hver 2-3 dag tages køllen op og trækker vejret kort før den kommes tilbage i fadet og dækkes helt med salt igen.
Tilsæt evt. nyt salt om nødvendigt.
Når de 20 dage er gået lægges køllen i vand i et døgn hvorefter den hænges til tørre i en uges tid.
Køllen koldrøges derefter ved 20°C i 2 døgn, inden den tørrer yderligere 2-4 uger.


Hvordan lyder det?

Og hvordan med årstiden vi er i nu? Er det en dum årstid at kaste sig ud i det? Jeg tænker at kød måske tørrer bedre om sommeren i tørt og varmt vejr?
LarsPejsekammer
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 13. jan 2020, 22:16

Tilbage til Røg og pølsevarer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst