Tykke spegepølser

Alskens slags pølser samt røgede sager.

Redaktør: JBI

Tykke spegepølser

Indlægaf hils » 13. okt 2012, 20:04

jeg er ved at gøre klar til næste prodution af spegepølser.
jeg vil gerne bruge nogle tykkere tarme f.eks. 70-90 mm, er der nogen der har erfaringer med dette til hobbyproduktion?
Jeg er godt klar over at tiden i røgovnen bliver længerer, end når man laver pølser med en tykkelse på ca. 50 mm, det ændrer vel ikke på blandingsforhold osv.
Giver det problemer med lagring/tørring og modningsprocessen, udover den forlænges lidt?
hils
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 110
Tilmeldt: 26. jan 2011, 21:14
Geografisk sted: Godthåb 9230
GNV Region: nord

Re: Tykke spegepølser

Indlægaf smoker » 14. okt 2012, 08:11

der er ikke forskel på blandingsforhold, men kun på ryge og modningstid, min erfaring er dog at jo tykke en pølse des memmere er det at undgå sørgerand ( den lidt trælse kant der kan komme ) jeg tror sørgeranden kommer af for hurtig modning/tørring, en kamerat jeg har der er slagter som jeg har diskuteret det meget med ved ikke hvad der gør det og derfor heller ikke hvad man kan gører for at undgå den, han laver spegepølser hver uge i butikken og får den også sommetider
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted


Tilbage til Røg og pølsevarer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst