Kalkun bacon

Alskens slags pølser samt røgede sager.

Redaktør: JBI

Kalkun bacon

Indlægaf Rå herre hygge » 9. okt 2013, 19:58

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, jeg har længe søgt efter fremgangs måden på at lave sit eget kalkun bacon..
Og røge måde :-v
Ser rigtig meget frem til at hører fra jer :-H
Rå herre hygge
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 9. okt 2013, 19:39

Re: Kalkun bacon

Indlægaf JBI » 12. okt 2013, 17:42

Hej, og velkommen i grillklubben .-)

Jeg tror desværre ikke du skal forvente mange svar på denne, for det er ikke nemt at lave bacon af kalkun uden det bliver tørt.
Skulle du derimod mangle en opskrift på alm. svine-bacon er der rigtig mange der kan hjælpe dig :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Kalkun bacon

Indlægaf smoker » 13. okt 2013, 07:56

hej

jeg vil lige starte med at indrømme jeg ikke har prøvet men, mit bedste byd er at lægge kalkunbrystet i salt laget ( 15% ) et døgn og så tørrer et døgn ( modne ) derefter røg i ca 15-20 timer

men som sagt bare et gæt

smoker
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Kalkun bacon

Indlægaf fatti » 13. okt 2013, 08:40

Jeg vil give JBI ret,jeg har prøvet en 3 gange både med 10-15 % salt 1 og 2 dages saltning,
Og alle med en rimeligt slutsmag, MEN ØRKEN HAMRENDE TØRT.
Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Kalkun bacon

Indlægaf smoker » 13. okt 2013, 08:44

fatti hvordan røg du, ved hvad temp. ? kold eller halvvarm

jeg tror kalkun kun skal have kold meget kold

smoker
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Kalkun bacon

Indlægaf Ib M » 13. okt 2013, 08:52

Er helt enig i salt og tørretiden - røgningen ville jeg foretage ved halvvarm røgning (40-45 grader) i max 3 timer.
Koldrøgning i mange timer tror jeg vil udtørre kødet.

JBI skrev:Jeg tror desværre ikke du skal forvente mange svar på denne, for det er ikke nemt at lave bacon af kalkun uden det bliver tørt.

Jeg tror også anvendelsen af kalkunbacon let kan forværre situationen af tørt kød.
Hvis man steger kalkunbacon som svinebacon, skal det næsten gå galt.
Brugeravatar
Ib M
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 5. apr 2013, 08:07

Re: Kalkun bacon

Indlægaf fatti » 13. okt 2013, 10:11

smoker skrev:fatti hvordan røg du, ved hvad temp. ? kold eller halvvarm

jeg tror kalkun kun skal have kold meget kold

smoker

Kold røg, 2 nætter med 1 dags hvil imellem.
Har også røget dem varm (lige som kyllingepatter) Her tørsalter jeg i ca 4 timer (alt efter tykkelse) og vander ug 15-20 min,tørrer godt tør i køkkenrulle,hænger dem ind ved 40 grader og hæver temperaturen til 80 i 15-20 min, så kommer der røg på og varmen sænkes til 50-55 grader i ca.2 timer,
Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING


Tilbage til Røg og pølsevarer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron