Røgning ved 50 - 80 grader

Se og læs om brugen af Smokeren når du f.eks. laver mad i flere etager

Redaktør: JBI

Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf Erik Poulsen » 22. apr 2017, 17:29

Jeg har en JBI smoker og kold røgning er ikke noget problem, men hvordan røger jeg fra 50-80grader?
På forhånd
Erik
Erik Poulsen
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 25. sep 2014, 06:26

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf BjarneB » 23. apr 2017, 06:29

Du må åbne mere for luftgennemstrømningen eller øge antallet af kul/briketter
Fremskridt kommer gennem snavsede hænder
BjarneB
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 287
Tilmeldt: 4. feb 2009, 16:50
Geografisk sted: Vallensbæk Strand

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf Erik Poulsen » 23. apr 2017, 07:06

Hvor mange briketter skål jeg starte med og hvordan skål de ligges?
Erik Poulsen
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 25. sep 2014, 06:26

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf BjarneB » 23. apr 2017, 10:37

Jeg forstår ikke dit spørgsmål.
Trækul eller briketter bruges som brændsel - spjæld, sammen med vand til at regulere temperaturen med.
og så kan du tilføje smuld, flis eller chunk af en eller anden træart, som giver røgen, lægges ovenpå briketterne.
Hvormange må ligesom være lidt med hvorlænge du ønsker at røge. Hvordan de ligger, er i og for sig underordnet.
Fremskridt kommer gennem snavsede hænder
BjarneB
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 287
Tilmeldt: 4. feb 2009, 16:50
Geografisk sted: Vallensbæk Strand

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf Erik Poulsen » 23. apr 2017, 13:39

Det beklager jeg!
Jeg har har forsøgt, at stille mit spørgsmål efter min bedste evne. Da mit skrevne sprog er en stor udfordring og det tager mig meget lang tid.
Derudover stiller spørgsmålet fordi, at jeg ikke kan få det til, at virke for mig.
Erik Poulsen
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 25. sep 2014, 06:26

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf BjarneB » 24. apr 2017, 10:57

Hvis Du normalt koldrøger ved at fylde smuld i en alubakke og tænde med sprit eller andet, så vil temperaturen være forholdsvis lav
Hvis Du i stedet tænder nogle briketter, så vil temperaturen i grillen stige. Du kan udmærket stadig anvende din normale røgelse, det er
svært at sige hvor mange briketter du skal anvende, men start med 10-12 stk og mål temperaturen efter 20 minutter. Hvis den er for høj
så juster spjæld hvis den ikke er varm nok så må du ha' flere tænde briketter på eller mere luft.
Det er lidt svært i starten, men prøv dig frem uden kød i grillen så du ved hvordan forskellige indstillinger virker, og det er meget vejr afhængig.
Fremskridt kommer gennem snavsede hænder
BjarneB
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 287
Tilmeldt: 4. feb 2009, 16:50
Geografisk sted: Vallensbæk Strand

Re: Røgning ved 50 - 80 grader

Indlægaf Frøslev » 25. apr 2017, 10:40

Når jeg skal røge "varmt" i min smoker, har jeg til formålet taget en rugbrødsform/sandkageform i metal. Boret en del 10mm huller i den.
Heri kommer jeg så grillbriketter, som er startet i grillstarteren.
Til at give røg, finder jeg typisk lidt småstykker i bunden af brændeskuret (bøgetræ). De bør ligge i vand ingen time, hvis de er for tørre. Ellers går der ild i dem.
Temperaturen styres med luftspjæld og eller mængden af brændsel.
Pas på der ikke går ild i det træ du lægger på. Så løber temperaturen løbsk.
Klaus
ET ER SØKORT AT FORSTÅ.
ET ANDET ER SKIB AT FØRE.
Brugeravatar
Frøslev
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 16. feb 2014, 14:51
Geografisk sted: Jægerspris


Tilbage til JBI-Smokere

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster