Hjælp til optænding i smoker.

Se og læs om brugen af Smokeren når du f.eks. laver mad i flere etager

Redaktør: JBI

Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Bach78 » 3. jun 2012, 00:00

Jeg har lige modtaget min smoker for et par dage siden, men har problemer med at styre temperaturen, og er der evt. nogle der kan komme med nogle gode råd ang. opstillingen af kul eller briketter samt styring af top og bund spjæld.
Mvh.
Thomas
Bach78
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. feb 2012, 19:09

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf JBI » 3. jun 2012, 09:11

Kullet/briketterne hælder du bare ud som du har lyst til, og efter hvad du skal lave.
8 ud af 10 gange hælder jeg dem ud i venstre side.
Du styrer hovedsagelig temperaturen på bundspjældet, og der skal ikke være meget mere end en tændstiks tykkelse åben for at holde den i gang og have en temperatur på 100-140 grader.
Topspjældet kan også lukkes til hvis du ikke kan holde temperaturen nede, men det er bundspjældet der regulerer det bedst.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Bach78 » 3. jun 2012, 11:36

Når du ligger kullene/briketterne i den ene side er de alle tændte eller er det kun nogle i toppen der er tændt?
Mvh.
Thomas
Bach78
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. feb 2012, 19:09

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf JBI » 3. jun 2012, 12:29

Det afhænger lidt af hvad man skal lave, men er det alm. stege, oksestykker, flæskesteg osv. hælder jeg dem altid i når de er helt tændte.
Hvis det er pulled pork og andre simnreretter tænder jeg højst 1/4 rør og ligger utændte briketter imellem dem.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Bach78 » 3. jun 2012, 17:50

Nu har jeg prøvet med at putte briketterne i den ene side men har problemer med at sænke temperaturen nogle ideer hvorfor?
Bach78
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. feb 2012, 19:09

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf JBI » 4. jun 2012, 05:36

Prøv at lukke bund og top helt i, så skal temperaturen falde og du kan så skrue lidt op igen når den er faldet.
Evt. prøv med 25% mindre briketter og fyld på undervejs i stedet.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Bach78 » 4. jun 2012, 20:07

Så har jeg prøvet forskellige opstillinger med briketterne men jeg har stadig problemer med at sænke temperaturen kan det ha noget med grillen at gøre hvis den ikke lukker tæt ?
Bach78
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. feb 2012, 19:09

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Fotowig » 4. jun 2012, 23:03

Jow måske. Hvilke briketter bruger du? Hvis det er heat beads reagerer de MEGET langsomt.
Stor hilsen
Fotowig
---------
Jo bedre man bliver til at grille, jo værre går det når det går galt! (Jeg er åbenbart ved at være RET god) :-)
Brugeravatar
Fotowig
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 6. nov 2008, 20:53
Geografisk sted: 4653 Karise
GNV Region: Sjælland

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Bach78 » 5. jun 2012, 08:46

Jeg bruger heat beats , hvad ville i bruge ?.
Jeg havde tænkt mig at bruge min forlænger til low & slow.
Bach78
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. feb 2012, 19:09

Re: Hjælp til optænding i smoker.

Indlægaf Fotowig » 5. jun 2012, 11:31

Greenwood fra Grillbutikken er rigtig gode til low & slow. Så kan man også nøges med at tænde nogen af briketterne. Der kommer nemlig ingen grim og giftig røg fra diverse svovlforbindelser, som der gør fra Heat Beads.
Alternativt kan du bruge kokosbriketter. Enten fra Kokosbriketten. dk eller Weber.
Stor hilsen
Fotowig
---------
Jo bedre man bliver til at grille, jo værre går det når det går galt! (Jeg er åbenbart ved at være RET god) :-)
Brugeravatar
Fotowig
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 6. nov 2008, 20:53
Geografisk sted: 4653 Karise
GNV Region: Sjælland

Næste

Tilbage til JBI-Smokere

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster