Røgning af bacon

Se og læs om brugen af Smokeren når du f.eks. laver mad i flere etager

Redaktør: JBI

Re: Røgning af bacon

Indlægaf Ib M » 11. aug 2013, 08:55

Jo - jeg tror ikke der er andre muligheder i DK, hvis man da følger lovgivningen.

Så vidt jeg ved er der få der har autorisation til at lave blandingen. Overdosering i følge de danske grænseværdier er nærmest umulig, da fødevarerne ellers ville være uspiseligt salte.
Brugeravatar
Ib M
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 5. apr 2013, 08:07

Re: Røgning af bacon

Indlægaf Styrmand » 14. aug 2013, 18:55

En mulighed var også at købe færdig blandet nitritsalt. Jeg køber gerne 25 kg hjem og sælger i små portioner
Styrmand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 62
Tilmeldt: 10. apr 2011, 15:03

Re: Røgning af bacon

Indlægaf brianmøller » 14. aug 2013, 19:01

Metro sælger 25 kg sække for få penge.
brianmøller
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 23. jun 2011, 19:26

Re: Røgning af bacon

Indlægaf Ib M » 14. aug 2013, 19:15

Apropos nitritsalt - et nyt program om fødevarer og tilsætningssstoffer
http://www.dr.dk/nu-mobil#player/madmag ... bitz-frisk
Brugeravatar
Ib M
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 5. apr 2013, 08:07

Re: Røgning af bacon

Indlægaf LasseT » 14. aug 2013, 22:15

Jeg har desværre ikke lige mulighed for at handle i Metro, men hvis der er en der vil sælge et par kg nitritsalt, så vil jeg gerne købe det?
LasseT
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 3. aug 2013, 10:55
Geografisk sted: Søndersø

Re: Røgning af bacon

Indlægaf brianmøller » 15. aug 2013, 04:55

Alle kan handle i Metro incl private. Ellers har jeg nogle kg du godt kan købe.
brianmøller
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 23. jun 2011, 19:26

Re: Røgning af bacon

Indlægaf LasseT » 15. aug 2013, 06:27

Jeg troede kun det var folk med CVR nummer!?
LasseT
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 3. aug 2013, 10:55
Geografisk sted: Søndersø

Re: Røgning af bacon

Indlægaf John.N » 15. aug 2013, 07:50

LasseT skrev:Jeg troede kun det var folk med CVR nummer!?


Som brianmøller siger så kan alle handle i Metro enten på http://www.metro.dk/ og hvis det er i varehusene du vil ind så går du ind i info og beder om et gæstekort / dagskort og på det kort kan du handle for op til 4000 kr
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
Old Truckers BBQ Twitter
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Røgning af bacon

Indlægaf LasseT » 15. aug 2013, 07:52

Jeg kan ikke finde nitritsalt på deres hjemmeside, så er stadig interesseret i at købe et par kg. af en som vil sælge lidt. Gerne på Fyn, da jeg ikke ved hvad det koster at sende
LasseT
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 3. aug 2013, 10:55
Geografisk sted: Søndersø

Re: Røgning af bacon

Indlægaf Hyggegnuen » 15. aug 2013, 10:46

Hvorfor overhovedet bruge nitritsalt i jeres produkter ? Jeg tillader mig at antage at I har en vis køkkenstandard så I normalt ikke har problemer med pølseforgiftning :-) og er det kun af farvehensyn så væn jer istedet til den mere grå nuance som er den ÆGTE vare.
Jeg gør det aldrig og plejer ikke at have problemer med maden, det er kræftfremkaldende nok i forvejen at spise røgvarer, så er der grund til at tilsætte yderligere ?

Men som flere skriver ( smag og behag ) , syntes dog det er unødvendigt.

Mvh Thomas

Ps. for dem som evt. ikke skulle kende til risikoen så hæfter jeg lige lidt info ved....så kan I jo selv afgøre om I syntes I har lyst til at have sådan en sæk stående

Nitrit er giftigt. Hvis man får for meget, vil det forbinde sig med blodets røde blodlegemer, så de ikke kan transportere ilt. Man kan risikere at dø af indre kvælning. Især spædbørn er følsomme over for nitrit. Med kravet om, at man kun må bruge nitrit i form af nitritsalt (se ovenfor under beskrivelse), er der taget højde for denne akutte effekt, og den er ikke noget problem i forbindelse med fødevarer. Derimod er der rejst andre sundhedsmæssige spørgsmål i forbindelse med brug af nitrit i fødevarer. Nitrit kan nemlig under særlige omstændigheder danne nitrosaminer med forskellige kvælstofholdige stoffer, de såkaldte aminer, som findes naturligt i både maden og kroppen. Nitrosaminer er en stor gruppe stoffer, hvoraf mange hører blandt de kraftigst virkende kræftfremkaldende stoffer, man kender. De har givet kræft i samtlige forsøgsdyr, man har testet. Der er endnu ikke noget direkte bevis for, at de også er kræftfremkaldende for mennesker, men det er meget sandsynligt. Der kan dannes små mængder nitrosaminer i kødvarer behandlet med nitrit, især i stegt bacon.
Hyggegnuen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 6. dec 2009, 18:17

ForegåendeNæste

Tilbage til JBI-Smokere

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron