Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Redaktør: marlene

Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf Erikzen » 30. apr 2012, 11:21

Jeg har røget mørbrad sammen med 8,5 kg bacon, altså koldrøget
Det smager fantastisk!, men husker det som om røget mørbrad er lidt mere læderagtigt
Kold eller varmrøger i mørbrad?
et tværsnit i mørbraden er rødt i centrum - det er vel bare et udtryk for at røgen ikk er trægt helt ind?
(salt sukkerlage ca 24 timer)
/Erikzen
Erikzen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 14. nov 2010, 21:01
Geografisk sted: Frederikssund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf JBI » 30. apr 2012, 11:36

Det lyder som om den kunne tåle noget mere røg..
Husk den skal være HELT tør før du begynder at røge, ellers trænger røgen ikke ind!
Jeg koldrøger altid svinemørbrad. Kan ikke helt se hvorfor man skulle varmrøge mørbrad, medmindre det er i forbindelse med tilberedning af et måltid.

Uhmm.. sådan en koldrøget mørbrad med hjemmelavet pasta og ostesauce er altså ikke det værste man kan sætte til livs ::-P:
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf Erikzen » 30. apr 2012, 12:07

Holdbarheden er nok ikke helt i top på dem jeg har lavet, men de smager fantastisk.
De kan vel ikke være sundhedsskadelige efter 24 timer i salt.....?
Bacon'en er 100% OK, men det har vel noget med fedt marmoreringen at gøre at mørbrad skal have længere tid
/Torben
Erikzen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 14. nov 2010, 21:01
Geografisk sted: Frederikssund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf JBI » 30. apr 2012, 12:33

Så længe det ser pænt ud, og især dufter godt tror jeg ikke du skal frygte det mindste!
Syntes ikke rigtig jeg kan få øje på billederne :?

::wwp::
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf Erikzen » 30. apr 2012, 19:15

Got it ;-)

Erikzen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 14. nov 2010, 21:01
Geografisk sted: Frederikssund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 1. maj 2012, 19:51

Jeg synes den så lidt rå ud! Hvor langtid har du røget den og hvor langtid i salt har den fået?
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf Erikzen » 1. maj 2012, 20:49

24 timer i salt/sukkerlage + 3 gange røg
Bacon der fik tilsvarende er perfekt.
Hvis den var rå-rå - var vi vel blevet dårlige?
I princippet kunne saltningen vel alene konservere det?
Tager bacon mere imod pga fedtet?
Erikzen
Erikzen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 14. nov 2010, 21:01
Geografisk sted: Frederikssund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 3. maj 2012, 13:17

Det lyder til at du har gjort det rigtigt, men når jeg laver røget mørbrad, plejer jeg at ryge dem næsten tørre men det er osse et sted mellem 3-5 gange røg alt afhængigt af vejret!
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 3. maj 2012, 13:18

Men plejer godt nok at give den 48 timer i salt! Men der er vi jo osse forskellige med vores smagsløg!
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf Dark Horse » 6. maj 2012, 19:40

Alt andet end hamburgerryg plejer jeg at salte i min. 3 døgn (180 g salt, 1 tsk-5 spk honning pr. liter vand), udvande et par timer og tørre et par dage inden jeg koldrøger dem mindst 3 nætter. Hvis det er meget koldt eller fugtigt, får de en nat mere.

Når de er færdige, er de ret hårde og tørre. Til gengæld skal man skære ultratynde skiver, for der er masser af smag.

MVH
Jan - der er i gang med at forberede raketmotortest for raketvennerne.
Verdens hurtigste og største amatørraket er bygget af danske amatører http://www.raketvenner.dk
Vi slog 5 verdensrekorder da den blev prøveopsendt i 2011
Dark Horse
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. apr 2012, 09:35
Geografisk sted: Strøby, Stevns

Næste

Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster

cron