Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Redaktør: marlene

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 6. maj 2012, 20:11

Jan man skal bare passe på at mørbrad nemt kan blive for salt! Men vil ellers give dig ret!!!!
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 6. maj 2012, 21:46

Jeg fatter ikke hvorfor de er så blege, hvis du ser mit link her
viewtopic.php?f=70&t=2101
så kan du se farve forskellen, og jeg ryger kun 10-12 timer ved 50 grader
også 24 timers i en 8-10% lage.
og de er perfekte hver gang.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 6. maj 2012, 21:57

Ja det ved jeg ikke, men bruger du nitritsalt? Men mine er osse blege inden de bliver røget og det er pga de er saltet! Eller kan jeg ikke rigtig hjælpe. Jeg kan kun sige at jeg ryger dem ved kold røg, men man kan sagtens ryge dem ved 50 grader.
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 7. maj 2012, 09:05

Nej jeg bruger alm salt, og selvfølgelig kan de ryges ved 50 grader
det har da virket de sidste 40 år og for den sags skyld også ved 70 grader.
Nu var det ikke så meget farven, men røg i 3 døgn, så ville de i min verden være uspiselige
med mindre de er hængt våde ind i ovnen.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 7. maj 2012, 11:04

jeg ryger dem i 3 døgn ved koldrøg! det kan man sagtens!det har jeg gjort som slagter de sidste 10 år :))
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 7. maj 2012, 11:17

Så må du jo have en knald gò opskrift på hamurgerryg
Jeg skal til og igang med 10-12 kg.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 7. maj 2012, 15:19

saltlage:

50 liter vand
5 kg nitritsalt
3 kg alm salt
0,400 kg druesukker

kødet lægges i salt i 2 døgn, derefter koldryges 2-3 døgn efter hvor meget røgsmag man kan lide!
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 7. maj 2012, 19:50

Det var da noget af et badekar der skal indvesteres i, til den vandmængte og salt
er det en opskrift du har prøvet, den er jo på over 15 baumen. .-p
men tak for forslaget, det er sgu ikke nemt at putte et kar på 70-80 litter ind i køleren
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf slagter31 » 7. maj 2012, 20:42

du behøver jo ikke at lave af 50 liter vand, man i stedet bruge 5 liter.
Og ja jeg har brugt den i mine 10 år som slagter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slagter31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6. mar 2012, 14:04

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 17. dec 2012, 21:29

Hej i stuen
Vil gerne lige give et lille bidrag angående det at salte og røge mørbrad
Jeg bruger nitritsalt ,som er inkøbt til formålet hos en forretning i tyskland der handler med alle mulige varer til slagterforretninger
Smuldet er iøvrigt osse købt der(Det er meget fint smuld,beregnet til røgning af laks)Man sætter bare lidt ild til og det blir ved med at brænde sålænge der er noget tilbage
Jeg bruger en lage af nitritsalt(750 g salt til 10 liter vand)
Derudover kommer der et stort drikkeglas sukker i lagen
Når lagen er opløst sprøjter jeg mørbraden til passende tykkelse(en øvelsessag :-) )Man skal være meget påpasselig med at rengøre sprøjten efter brug .Den er iøvrigt osse indkøbt i tyskland
Derefter ligger mørbraden'erne 2 døgn i lagen,de tørres to døgn og blir så hængt i røgeovnen i to døgn med konstant røg,hænger så yderligere i et døgns tid i flueskabet
Simpelthen en lækkerbidsken som pålæg ::-o:
Den viste mængde savsmuld ulmer i ca 24 timer .-)
Forresten..Nej..Er ikke hjemmeslagter,køber dem på tilbud.. :lol:
Vil iøvrigt lige pointere at det er koldrøgning jeg skriver om :oops:
Vedhæftede filer
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

ForegåendeNæste

Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster

cron