Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Redaktør: marlene

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf JBI » 18. dec 2012, 07:00

PeterNielsen skrev:Hej i stuen
Vil gerne lige give et lille bidrag angående det at salte og røge mørbrad


Hej Peter.
Velkommen i klubben.
Det ser rigtig godt ud, og du kommer vidst ikke til at mangle røget mørbrad foreløbig :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf wetle » 18. dec 2012, 17:33

kan næsten ikke vente til mine egne 2 mørbrad, 5 kg kamsteg og 1 enkelt andebryst er færdige. røg 1. gang i nat så et par dage mere så må den være der.
wetle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 316
Tilmeldt: 13. okt 2008, 22:14
Geografisk sted: Ikast
GNV Region: midt + jylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 18. dec 2012, 17:52

Takker for velkomsten JBI :-))
Det ser måske lidt voldsomt ud med så mange mørbrad
De fleste er dog til venner og bekendte(de har osse været på tilbudsjagt) .-)
Det er jo lige lidt nok med 2 eller 4 i så stor en ovn
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 18. dec 2012, 18:03

PeterNielsen skrev:Hej i stuen
Vil gerne lige give et lille bidrag angående det at salte og røge mørbrad
Jeg bruger nitritsalt ,som er inkøbt til formålet hos en forretning i tyskland der handler med alle mulige varer til slagterforretninger
Smuldet er iøvrigt osse købt der(Det er meget fint smuld,beregnet til røgning af laks)Man sætter bare lidt ild til og det blir ved med at brænde sålænge der er noget tilbage
Jeg bruger en lage af nitritsalt(750 g salt til 10 liter vand)
Derudover kommer der et stort drikkeglas sukker i lagen
Når lagen er opløst sprøjter jeg mørbraden til passende tykkelse(en øvelsessag :-) )Man skal være meget påpasselig med at rengøre sprøjten efter brug .Den er iøvrigt osse indkøbt i tyskland
Derefter ligger mørbraden'erne 2 døgn i lagen,de tørres to døgn og blir så hængt i røgeovnen i to døgn med konstant røg,hænger så yderligere i et døgns tid i flueskabet
Simpelthen en lækkerbidsken som pålæg ::-o:
Den viste mængde savsmuld ulmer i ca 24 timer .-)
Forresten..Nej..Er ikke hjemmeslagter,køber dem på tilbud.. :lol:
Vil iøvrigt lige pointere at det er koldrøgning jeg skriver om :oops:


Ja velkommen i klubben.
Jeg undre mig over at der går slagter i det der kød, hvorfor skal det pumpes, vi andre stikker også, men det er med
kryderier,for smagens skyld, ikke for at pumpe kødet op.
Og så en servive meddelse, du behøver nu ikke og rejse helt til Tyskland for at få nitrit, det har de i så store mængder i Metro
at de sælger af det.
Og savsmullen eller retter røgmel som den kaldes til koldrøgning, den har Jan da i grillbutikken, somme tider har Metro den også.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 18. dec 2012, 22:01

Tak for velkomsten Benny
Det er skam for smagens skyld jeg pumper dem
Har fået den erfaring at de blir meget saftigere og mere gennemsaltet
Men det er jo blot en smagssag ::-o:
Bor iøvrigt tæt på grænsen(ja og så er der jo lige den om grænsehandel :-t ) hvor både smuld til det ene eller det andet formål er meget billigere
Hvor går man ellers hen og køber 25 kg røgsmuld for 80 kr,og tro mig,det er virkelig kvalitet
Troede faktisk at nitritsalt ikke ku købes af private i dk,men ok,det er osse meget billigt i tyskland(25 kilo for 60 kr)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf splash » 19. dec 2012, 09:58

PeterNielsen skrev:Tak for velkomsten Benny
Det er skam for smagens skyld jeg pumper dem
Har fået den erfaring at de blir meget saftigere og mere gennemsaltet
Men det er jo blot en smagssag ::-o:
Bor iøvrigt tæt på grænsen(ja og så er der jo lige den om grænsehandel :-t ) hvor både smuld til det ene eller det andet formål er meget billigere
Hvor går man ellers hen og køber 25 kg røgsmuld for 80 kr,og tro mig,det er virkelig kvalitet
Troede faktisk at nitritsalt ikke ku købes af private i dk,men ok,det er osse meget billigt i tyskland(25 kilo for 60 kr)



hvor køber du ind henne ??
splash
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 194
Tilmeldt: 30. okt 2008, 22:22
Geografisk sted: Løgumkloster
GNV Region: sønderjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 19. dec 2012, 18:34

Hej splash og andre intresserede :-))
Forretningen ligger i Flensborg,men husker ikke lige adressen
Så snart jeg finder den smider jeg den gerne herind på siden
Skal snart derned igen,så det varer ikke længe .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf splash » 19. dec 2012, 20:10

super tak.

jeg kommer da på de kanter en gang imellem jo ;-)
splash
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 194
Tilmeldt: 30. okt 2008, 22:22
Geografisk sted: Løgumkloster
GNV Region: sønderjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf ha-knu » 19. dec 2012, 21:20

PeterNielsen skrev:Når lagen er opløst sprøjter jeg mørbraden til passende tykkelse

Sjovt nok at du pumper dem. Grunden til at jeg selv salter og røger er lige nøjagtigt for at få et færdigt produkt der ikke er pumpet. Men som sagt er smag og behag jo forskelligt
Brugeravatar
ha-knu
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 6. maj 2011, 14:47
Geografisk sted: Gilleleje
GNV Region: Region Hovedstaden

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 20. dec 2012, 22:23

Hejsa ha-knu :-))
Ja nu ka smag jo ikke diskuteres
Gud lov er vi jo alle forskellige
Fatter bare lige ikke hvorfor der er så mange der har noget imod sprøjtet kød :|
Er det udsendelserne om sprøjtede kyllinger der gør det ? :roll:
Sprøjtet=pumpet
Synes da simpelthen at en hamburgerryg der ikke er pumpet blir mere tør + at det nedsætter saltningstiden væsentligt hvis der pumpes
Nu gør jeg det jo ikke fordi kødet ska veje mere,men simpelthen fordi det er det jeg ka' li' ::-o:
Andre iøvrigt osse
Men som sagt.......En so ka' bedst li' sine egne grise .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

ForegåendeNæste

Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster

cron