Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Redaktør: marlene

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 22. dec 2012, 21:30

Hej igen
Har forresten en go' opskrift på varmrøget kylling osse
Megalækkert ::-o:
Vil lige tilføje at den ikke er pumpet :lol:
Ok...Du tar en kylling,lagesalter den med nitritsalt i 2 døgn(75 g pr liter)
Vander den ud efter saltningen(ca 45 min.)
2 timer i røgeovnen ved ca 140 grader
Derefter røg i 3-4 timer,alt afhængig af størrelsen (af kyllingen) :)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf JBI » 22. dec 2012, 21:46

PeterNielsen skrev:Fatter bare lige ikke hvorfor der er så mange der har noget imod sprøjtet kød :|


Jeg har intet mod sprøjtet kød**, og gør det ofte også selv med visse stykker.
"problemet" er at mange føler sig snydt ved at give Kr. X,- for et stykke kød der er pumpet med saltvand, og de føler at det er snyd de skal betale for saltvandet der er indregnet i kg.prisen. (og her tænker jeg ikke på dem der bevidst snyder med kg. prisen)

**Producenterne burde skrive det bedre på produkterne, men tager vi f.eks en "partyskinke" ville denne ikke være lige så saftig, og for dens sags skyld også smagfuld pga. saltet hvis den ikke havde fået et par skud.
Det er et ømt område som nogen udnytter med profit for øje, og andre for at gøre det bedre, altså samtidig mere smagfuldt/mørt/saftigt.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 22. dec 2012, 21:51

Smider lige et par svinekamme i ovnen sammen med et par ribbenstege :-))
Jo snart nytår så...Hamburgerryg er jo ikke det værste man ka få ::-o:
For ikke at tale om røget flæsk .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 22. dec 2012, 21:53

JBI
Helt enig
.-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 22. dec 2012, 21:57

Ønsker jer alle herinde en go' jul og et godt nytår :-))
Måtte alle jeres røgeforsøg i det nye år være succesfulde .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf fatti » 22. dec 2012, 22:07

PeterNielsen skrev:Hej igen
Har forresten en go' opskrift på varmrøget kylling osse
Megalækkert ::-o:
Vil lige tilføje at den ikke er pumpet :lol:
Ok...Du tar en kylling,lagesalter den med nitritsalt i 2 døgn(75 g pr liter)
Vander den ud efter saltningen(ca 45 min.)
2 timer i røgeovnen ved ca 140 grader
Derefter røg i 3-4 timer,alt afhængig af størrelsen (af kyllingen) :)

::wwp::
Skal vi ikke snart se nogle billeder af dine færdige resultater af dine indput.
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf JBI » 22. dec 2012, 22:15

PeterNielsen skrev:Smider lige et par svinekamme i ovnen sammen med et par ribbenstege :-))


Lyder lækkert, men vil du give dine gæster en helt særlig oplevelse burde du sprænge og smide ribbensstegen i en "vand-ovn" sous vide master, eller anden sous vide maskine.
prøv denne opskrift viewtopic.php?f=26&t=2527&p=21269&hilit=confit#p21269
Jeg garanterer næsten du vil vende tilbage til denne tråd for at bukke og neje for mit forslag :-))
Såfremt dine gæster ikke falder i svime over resultatet, lover jeg dig et livslangt VIP-medlemskab af grillklubben.dk :D
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 23. dec 2012, 17:43

Hejsa JBI
Lover at prøve opskriften ved lejlighed :P
Med ovnen mente jeg røgeovnen :-))
Men hva' fan..Der kommer jo sommetider osse noget godt ud af misforståelser .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Re: Røget mørbrad kold eller varm røgning?

Indlægaf PeterNielsen » 23. dec 2012, 17:46

Hej fatti..
Har gang i røgeovnen nu,så der kommer et par billeder af det færdige resultat om et par dage .-)
PeterNielsen
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 17. dec 2012, 21:00
Geografisk sted: 6320 Egernsund

Foregående

Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster