RYGEOST.

Redaktør: marlene

RYGEOST.

Indlægaf fatti » 15. sep 2012, 18:15

Så blev der lige tid til en gang rygeost.
2 litter sødmælk
3 dl. kærnemælk
3-4 dråber osteløbe.
varm de 2 litter sødmælk op til 30-32 grader og tag det af varmen,
tilsæt de 3 dl. kærnemælk sammen med de 3-4 dråber osteløbe (mit er købt
ved hjemmeproduktion på fyn) og rør godt rundt,kom det i en så bred skål som
muligt med et viskestykke over og stil det lunt i 24 timer.
Øs ostemassen op i en sigte og lad det stå på køl og dryppe af.
Gem vallen den er perfekt til bagning

efter 24 timer skulle det gerne se sådan ud.

vip den over på en grillbakke eller trådrist,og så i røgeovnen med den.

Efter et par timer med koldrøg ser den sådan ud, jeg bruger alm.bøgesmuld.

Til slut en gang kommen,kan naturligvis undlades det skulle have været et billed taget ovenfra,
men naboen havde allerede nappet halvdelen.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RYGEOST.

Indlægaf daxdax » 15. sep 2012, 23:13

Jeg er også ved at lave rygeost men uden osteløber, håber den sætter sig og bliver fast :) :) :)
mvh.
Flemming
daxdax
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 48
Tilmeldt: 21. nov 2009, 09:18
Geografisk sted: Vejen
GNV Region: Syddanmark

Re: RYGEOST.

Indlægaf fatti » 15. sep 2012, 23:38

Det bliver under ingen omstændighed det samme, med osteløben bliver det
dejlig fast, og en flaske koster 35-40 kr.jeg ved ikke hvor mange år der er til
men mit er mindst 5 år gammel og der er til mindst 30-40 kg. endnu.
men held og lykke, det smager jo himmelsk
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RYGEOST.

Indlægaf daxdax » 16. sep 2012, 08:31

Hej Benny nu havde jeg ingen osteløber så det blev uden denne gang, vi må se hvor fast den bliver :lol: :lol: :lol:
mvh.
Flemming
daxdax
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 48
Tilmeldt: 21. nov 2009, 09:18
Geografisk sted: Vejen
GNV Region: Syddanmark

Re: RYGEOST.

Indlægaf fatti » 16. sep 2012, 08:44

daxdax skrev:Hej Benny nu havde jeg ingen osteløber så det blev uden denne gang, vi må se hvor fast den bliver :lol: :lol: :lol:

Flemming vi får lige en melding, og lidt billeder
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RYGEOST.

Indlægaf hils » 18. sep 2012, 15:06

Det mælk du bruger er det almindelig handels mælk fra den lokale købmand eller Supermarked?
hils
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 110
Tilmeldt: 26. jan 2011, 21:14
Geografisk sted: Godthåb 9230
GNV Region: nord

Re: RYGEOST.

Indlægaf fatti » 18. sep 2012, 16:28

jA ALM. SØDMÆLK & kærne
Jeg har prøvet med øko. udgaverne, men de gav mindre
udbytte, hvorfor ved jeg ikke.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: RYGEOST.

Indlægaf hansemand » 2. okt 2012, 15:09

fatti skrev:jA ALM. SØDMÆLK & kærne
Jeg har prøvet med øko. udgaverne, men de gav mindre
udbytte, hvorfor ved jeg ikke.
/Benny .-)


Det er første gang jeg nogensinde har set en opskrift hvor der bliver brugt alm mælk... Troede det havde noget med at det ikke var homogeniseret at gøre!
Nybegynder - Men med oceaner af erfaring!

Sommerprojektet, hjemmebygget muret røgovn
Brugeravatar
hansemand
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 25. jun 2012, 05:57

Re: RYGEOST.

Indlægaf fatti » 2. okt 2012, 18:59

hansemand skrev:
fatti skrev:jA ALM. SØDMÆLK & kærne
Jeg har prøvet med øko. udgaverne, men de gav mindre
udbytte, hvorfor ved jeg ikke.
/Benny .-)


Det er første gang jeg nogensinde har set en opskrift hvor der bliver brugt alm mælk... Troede det havde noget med at det ikke var homogeniseret at gøre!

Jeg har aldrig brugt andet, og hvis du går ind på frilandshaven, er der en gæv fynbo der laver
også laver rygeost,hun bruger dog økologisk, det gjorde jeg også engang, men erfarede at udbyttet
med ganske alm.sødmælk & kærne gav et større udbytte.
/Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING


Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron