Røget dyreryg(file)

Redaktør: marlene

Røget dyreryg(file)

Indlægaf Torben Pedersen » 10. okt 2013, 09:23

Hej
er der nogen som har en god opskrift på "røgning af rådyrfile) af ryggen, kunne godt tænke mig at prøve det, og hvor længe skal sådan en saltes ::-o:
Torben Pedersen
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 10. jul 2013, 16:15

Re: Røget dyreryg(file)

Indlægaf Lennie » 10. okt 2013, 13:52

Det kommer jo lidt an på, hvad og hvordan du ønsker slutresultatet. Skal det bruges til pålæg? eller varm middag?

Hvis du vil bruge den til pålæg, så ville jeg nok gå efter noget der ligner røget svinemørbrad. Altså en 15 grader (baume) saltlage (180 gr salt og 20 gr sukker pr. liter vand).

Saltlage: Salt og sukker opløses helt i vandet. Kødet ligges i lagen. (skal være helt dækket). Efter 24 timer tages kødet op og aftørres. Modner 24 timer, udvandes ½ time, tørres og koldrøges. 2*16 timer (ca. 3,5 l. smuld) med 12 timer mellem røgningerne.

Held og lykke med projektet ::-o:
Hilsen
Åse
Brugeravatar
Lennie
Grillklub medlem
Grillklub medlem
 
Indlæg: 751
Tilmeldt: 12. okt 2008, 21:21
Geografisk sted: Dronninglund, Nordjylland
GNV Region: Region Nordjylland


Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster

cron