Koldrøgning af fisk

Redaktør: marlene

Koldrøgning af fisk

Indlægaf jens folke » 31. jan 2014, 10:57

Jeg køber hel fisk - her torsk og laks. På den måde holdes prisen nede. Filetterne tøsaltes med 20% rørsukker og peber iblandet 8-10 timer; udvandes i 0,5 time før de sættes i udestuen i 5 timer til tørring. Herefter får de koldrøg ad flere omgange i 24 timer. Billedet viser torsk og laks.

Jeg bruger dernæst en lille spiseske til at skrabe alt fiskekød af benene og blander torsk og laks i hakkemaskinen til fiskefars. Torskeben, hoved og laksehoved laves forsigtigt til en fiskefond ved langsom opvarmning med finthakkede grøntsager - løg, gulerod, seleri mm. Står uden at koge i 0,5 time. Herefter kan man lave en fin fiskesalat af kæber of finnekødet, og fonden kan bruges til både source og suppe.

Totalt set får jeg røget fisk til under halv pris af supermarkedet, og alt det andet er "gratis".
Vedhæftede filer
jens folke
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 18
Tilmeldt: 27. okt 2011, 15:46

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf marlene » 31. jan 2014, 14:45

Uhmmm røget laks..... tror lige jeg har fået inspiration til aftensmad ::-o:

Glemmer ikke den fantastiske middag vi fik serveret i Hanstholm sidste år..... selv drengene sloges om at få smagt på det hele.
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf smoker » 31. jan 2014, 15:39

det ser godt ud jens, men trim lige det fede forneden på laksefileten af inden du røger

Mvh

Henning
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf fatti » 31. jan 2014, 17:20

Hej Jens.
Jeg laver også i kilo vis af koldrøgede fisk, dog ikke laks men ørred.
Og jeg tørsalter også, men kun i 2 max 3 timer ellers bliver det så hvinende salt
at det ikke er rart, hvor tykke er dine filetter.
Er der andre der har nogen erfaring på dette område, så meget forskel på ørred
og laks er der vel heller ikke.
Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf smoker » 31. jan 2014, 17:55

salte tiden afhænger jo af hvor meget salt man kommer på, jeg kommer på som på en æggemad :-) og så 2-3 timer skylder, tørrer og ryger
denne måde bruger jeg om det er laks, ørred, torsk eller sej, hellefisk osv.

Mvh

henning
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf fatti » 31. jan 2014, 20:03

smoker skrev:salte tiden afhænger jo af hvor meget salt man kommer på, jeg kommer på som på en æggemad :-) og så 2-3 timer skylder, tørrer og ryger
denne måde bruger jeg om det er laks, ørred, torsk eller sej, hellefisk osv.

Mvh

henning

Nåe 2-3 timer så er vi enige så langt,Men jeg bruger nu mere end jeg tør spise på en æggemad, jeg bruger vel
2-3 mm på den tykke del og 1 mm på det tynde område, men 11-12 timer som jens bruger lyder vildt i mine
lyttelapper.
Benny .-)
Demokrati- er når 2 ulve og et får stemmer om aftensmaden.]
Brugeravatar
fatti
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 13. jul 2010, 17:14
Geografisk sted: 8362 HØRNING

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf jens folke » 31. jan 2014, 21:33

smoker skrev:det ser godt ud jens, men trim lige det fede forneden på laksefileten af inden du røger

Mvh

Henning


Hej Henning,
Jeg trimmer fedtkanten bagefter, men jeg bevarer så meget af hinderne op "flapperne" som muligt før røgning for at udligne tykkelsen på fisken. Synes du fedtkanten gør skade i sig selv?

Vh./Jens
jens folke
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 18
Tilmeldt: 27. okt 2011, 15:46

Re: Koldrøgning af fisk

Indlægaf smoker » 1. feb 2014, 20:50

fedt kanten gør nok ingen skade, men jeg ønsker at bevare mest mulig af røghinden, så derfor trimmer jeg før røg :-)

Mvh

Henning
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted


Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst