røget stenbider

Redaktør: marlene

røget stenbider

Indlægaf kuhlmann » 20. feb 2014, 18:10

Hej

har lige fået 5 stenbider som jeg godt kunne tænke mig at ryge.
nogen forslag til hvordan fremgangsmåden er????
kuhlmann
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 11. nov 2012, 17:52

Re: røget stenbider

Indlægaf The Smoker » 21. feb 2014, 16:48

Hej
Jeg har varmrøget masser af stenbidere gennem årene. Men altid i murstensovne og med løvtræ (rød-el). Men ovn-typen er jo i princippet ligegyldig. Du fjerner det tykke skind og hovedet på stenbideren. Så lægger du den i en saltlage 100 gram salt/liter vand i nogle timer. Tager den op og tørrer den i ovnen - hvor du har lavet en eller anden type ophæng til den. Så får den noget varme - gerne over en halv time til 3 kvarter. Du ender oppe omkring 60-70 grader. Så røger du en 2 timer eller mindre/mere - alt afhængig af din røgkilde(grad af røg-intensitet). Du holder din temperatur omkring 60 grader mens du røger. Det var sgu nemt ikke :D - og rigtig god fornøjelse.
Med innovativ grill-hilsen
The Smoker
Den glade ejer af: 57 cm ODC Montreux gasgrill - 57 cm WEBER OTP Classic kulgrill - nu også 57 cm Auplex Kamado
- Weber CharqQ kulgrill - morsø støbejernsgrill - Cobb - ProQ Excel 20 smoker :) :)
The Smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 118
Tilmeldt: 10. jun 2012, 10:11
Geografisk sted: Østvendsyssel


Tilbage til Røgvarer og hjemmelavede pølser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster

cron