Roteret mad i stenovnen er helt unikt, og bliver virkelig lækkert og saftigt!
Maden får ikke den ofte kraftige karakteristiske røgsmag som man kender det fra grillen, men mere en pikant røgsmag som jeg tror falder i alles smag.
Til en roteret stenovns kylling skal bruges 3-4 stykker brænde af følgende str. (udover de 6-8 stykker pinde man tænder op med):
Tænd gerne op i rigtig god tid! bålet skal brænde ned til næsten kun gløder før kyllingen skal ind, så har man tiden tændes ovnen op ca. 2 timer før kyllingen skal ind.
Ovnen tændes op som normalt:
Kyllingen kan fyldes med citronbåde, gnides med rapsolie, olivenolie, en god marinade eller hvad man har lyst til.
Jeg gav blot denne en gang rapsolie og et pænt lag grillkrydderi:
Så skal den i ovnen, og det gøres ved at åbne begge låger, stik enden af spyddet ind i bøsningen bagerst i ovnen og luk den nederste låge:
Skydespjældet sættes i, og motoren startes:
Der roteres over glødende trækul:
En kylling på denne måde tager 30-40 min. og temperaturen tjekkes nemt med et stiktermometer undervejs.
Mål ca. midt i brystkødet, og den bør ligge på omkring 70 grader.
Serveres med en god sprød salat mv., eller blot som her... fritter

Super saftig og lækker, og dejligt at kunne nyde middagen udenfor på den "officielle" sidste sommerdag: