newbie med pizzaovn.

Her kan du poste et indlæg om mad eller pizza lavet i stenovn

Redaktør: Administrator

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf wetle » 7. jan 2016, 18:31

Det ser godt ud.

Hvor længe kan du holde gang i den røgkanon?
wetle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 316
Tilmeldt: 13. okt 2008, 22:14
Geografisk sted: Ikast
GNV Region: midt + jylland

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 7. jan 2016, 21:12

Har ikke testet den med akvarie pumpen. Men tidligere med bøgesmuld og kompressor med en drossel på, var der ca til 2 timer.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 30. jan 2016, 09:19

Nu har behovet og lysten ikke været så stor her i kulden og efterfølgende blæsten.

Men fik testet med briketter og røg, og det ser ud til at blive den måde jeg vil bruge.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 21. feb 2016, 12:46

Så fik jeg tid til at lege lidt med min røgovn.

Startede kl 9, der er naturligvis nogle ting der skal læres nu det er 1.gang jeg laver mad i den.

Billede
2x nakkesteg A ca 2.3kg stk. Rubbet ca 1.5dag før de skulle bruges.

Ca kl 12 var kerne temp 60grader.


Billede

Testede temperaturen, det var med et lukket bundspjæld. Billede

Så prøvede jeg at åbne bunden helt,og så steg temperaturen
Billede

127grader er højeste målte temperatur. Jeg var der nede 30min senere og temperaturen var 117.

Så egentligt meget i det område jeg vil have.

Det skal siges at lågen er ikke tæt, der kommer en del røg ud ved karmen. Så den skal tætnes, men med den smule energi jeg har brugt for at bruge den til nu. Så går det nok der er lidt ting der skal arbejdes på.

Der er brugt ca 4kg briketter og noget røgflis. Men det er overkill med briketter, men jeg gider ikke at stå en våd dag som denne og overvåge hele processen. Det må blive bedre til sommer, men til nu er jeg tilfreds.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 21. feb 2016, 15:16

Så blev den færdig. 97c kerne temp, de var færdige kl 1400 og har hvilet ca 1 time.

Billede

Knægtene var dog hurtige til at kræve deres,derfor der mangler noget.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 28. apr 2016, 20:51

Ja, grillen har ikke været brugt meget endnu. Vejret er en af mine drivende faktorer og sne,slud,havl,regn og kraftig vind gør at jeg ikke gider at stå ude og lave mad. Men da der lige var lidt sol i dag så kom der lidt fisk med asparges og Bacon på.
Billede


Der skulle jo nok have været 2 stykker Bacon på for at holde bedre på fisken. Men havde bare ikke mere Bacon.

Næsten færdige blev de lige penslet af et tyndt lag sweet Baby Rays.

Billede

Og serveret med en færdig bearnaise og kartofler.

Billede

Det er sådan en hurtig ret ( fast Food !) og til sådan noget er jeg Super glad for min trykkoger. 11min fra kartoflerne er smidt på til de er færdige. Det er Super når vi har 2 institutions børn der er sultne når de kommer hjem.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf JBI » 1. maj 2016, 15:40

Det ser bare så lækkert ud!! Du er vidst sådan en rigtig livsnyder:-)
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 1. maj 2016, 15:49

JBI skrev:Det ser bare så lækkert ud!! Du er vidst sådan en rigtig livsnyder:-)


Det er vi meget på denne tid af året. Og så sker det vi har hevet noget op af fryseren som skal have et Twist på grillen.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 1. maj 2016, 18:50

Og så blev det have vejr.

Og jeg fik hevet noget gammel ko op. Ikke noget specielt.
Billede

Billede

Vores actifry har lidt travlt for tiden. Men det er en af de få ting jeg syntes den kan gøre godt.
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

Re: newbie med pizzaovn.

Indlægaf poulerik » 4. jul 2016, 21:05

Så har vi haft fødselsdag igen. Vi var 28 personer. 9 af dem var børn. Så der skulle gang i lidt ting.

2 kyllinger på rotesseri over kul. Med pikantost under huden og de blev penslet med en krydder olie. Beklager der var travlt for mig og min kammerat. Så det blev ikke til så mange billeder.

2 kyllinger med dryrub under huden og spatchcock i røgovn. Det tog ca 3 timer ( og blev Super godt med 76 kernetemperatur i brystet) her var der smag hele vejen gennem alt kød. Alle 4 kyllinger vejede 1700g og blev krydret dagen før.

Så var der hjemmelavet pølser. Frankfurter og jalapeneos. Ca 28stk af hver. Lavet på Gasgrill.

Og højdepunktet var pizza. Ca 32 stk. Men dog kom der 8 i fryseren.


Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Og her til aften blev der lige røget 4-5 kg ben.

Billede
poulerik
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 7. sep 2014, 18:47

ForegåendeNæste

Tilbage til Pizza og anden mad i stenovn

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron