5-kornsbrød

Franskbrød, flutes, og andet brød

Redaktør: Administrator

5-kornsbrød

Indlægaf elsborg » 14. nov 2010, 13:52

Der måtte lige laves lidt brød til week-enden

Jeg havde en pakke 5-kornsblanding tilbage fra bagekurset, så den måtte hellere tages i brug.

2dl 5-korn koges til en tyk grød, ca 5-10 min (kun lige så meget vand, at det ikke koger tørt)

Herefter blandes:
- 1½dl vand
- 1½dl a38
- 20g gær

Der tilsættes:
- 1dl fuldkornshvedemel (finax)
- 1-2 stk salt
- 1dl surdej
- 2dl alm. hvedemel
fik lov til at kørt i røremaskine i 5 minutter og herefter hvile i 15 minutter (mest af den grund, at jeg afventede at 5-kornsblandingen skulle køle ned til 30 grader.)

5 kornsblandingen tilsættes og yderlige alm. hvedemel til dejen opnår en passende konsistens

Dejen fik lov til at hæve ca 1 time ved stuetemperatur, herefter slået ned og puttet i rugbrødsform. Efterhævede ca. 20 minutter.

Røg i grillen i ca. 1 time ved 180 grader, de sidste 20 minutter uden form.


Sprødt, lækkert og velsmagende.
Det lille trick med at putte surdej i, giver altså lige det hele et løft. Selv her på 3 dagen, er brødet ikke tørt, om det skyldes surdejen eller a38 er jeg ikke klar over, og det er jo egenligt også lige meget ;) .

/Elsborg
elsborg
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 2. dec 2008, 19:52
Geografisk sted: Skødstrup

Tilbage til Alm. bagværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron