af Corbieres » 16. apr 2013, 07:05
Hej
Har flere gange brugt denne opskrift, godt nok som pirogger, de smager rigtig godt også selvom de har været frosset ned.
Pirogger
20 stk.
Ingredienser:
50 gr. Gær
5 dl. Lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. Olivenolie
500 gr. Hvedemel
240 gr. Durummel
Gæren opløses i det lunkne vand og saltet og olivenolien tilsættes.
De 2 slags mel blandes og tilsættes de våde ingredienser og røres ca. 10 min. Til en glat og smidig dej.
Dejes skal nu hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Dejen rulles tyndt ud og der stikkes cirkler på ca. 20 cm. I diameter ud.
Der lægges fyld på den ene halvdel af cirklen og den anden halvdel foldes herefter indover og kanten trykkes med en gaffel.
De fyldte pirogger flyttes til en bageplade med bagepapir og pensles med ægge strygelse.
Bages ca. 25 min. I en 200° varm ovn.
Mvh
Corbieres