Fyldt svinekrone

Redaktør: marlene

Fyldt svinekrone

Indlægaf JBI » 14. dec 2010, 05:28

Fyldt svinekrone er et uovertruffen festmåltid, og det er med garanti noget der imponerer dine gæster.
Fyldet kan varieres fra æbleflæsk (som her) til grov kartoffelmos, rodfrugtemos, tranebær stuvning osv. osv.
Hele kronen sættes på bordet, og den skæres ud ved at skære ned mellem hvert ben så hver person får et helt stykke bestående af både spareribs og filet.



Svinekrone laves af svinekammen (flæskesteg) helt stykke naturligvis med ben.



Skær stykkerne over ved det sidste ribben, skær sværen af, fritlæg benene som vist, og "sy" de 2 stykker sammen med en kraftig bommuldsnor.
(de resterende stykker kommes i fryseren som alm. flæskesteg)



Træk den rundt med benene udad, og sy det hele sammen:



Giv den mavebælte på... en snor bundet rundt lige under kanten af benene og stram til den har en flot facon:



Sæt kronen på f.eks en rund støbejerns grillplade, og nu er den klar til det ønskede fyld der kan varieres efter lyst.
Da vi serverede den i forbindelse med julefrokost valgte vi æbleflæsk i midten.
Man skal dog lige huske at det fyld man kommer i ikke må være noget der tager længere tid at blive færdigt end selve kronen.
Kullene placeres rundt i grillen så kronen ikke får for meget strålevarme, og det kele placeres på midterste rist i smokeren.
Mål med stegetermometer i center, og den er færdig ved ca. 72 grader.
Klar til grillen:



Færdig grillet svinekrone:



Før servering kommes sprødstegt bacon på toppen:



Så er der serveret... Og det var virkelig godt! rigtig saftigt og mørt.



Sværen må for guds skyld ikke kasseres!! den kan enten gemmes til ekstra svær til en flæskesteg, eller man kan lave de lækreste flæskesvær.

Flæskesvær er nemme at lave, og denne opskrift giver samme resultat som dem ved slagteren.
Skær de 2 stykker svær gennem på langs, lig de nu 4 stykker oven på hinanden og skær dem i passende strimler:



Giv dem et par spsk. salt, gnid det godt og lad det hele trække et par timer i en frysepose i køleskabet.
Kog dem i 18-20 min. i følgende:
2 L vand
1 dl. eddike
1 spsk. salt
2 løg i grove tern.



Hæld det hele i et dørslag, og derefter på en rist eller køkkenrulle for at få dem nogenlunde tørre.
Lig dem på en bageplade og bag dem midt i ovnen med varmluft på 220 grader.
Undervejs hældes fedtet fra 2-3 gange, og når de har den rigtige farve tages de ud og ligges på enten en rist eller køkkenrulle der kan suge det værste fedt.

Så er der flæskesvær:

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf JBI » 14. dec 2010, 18:44

Kom lige til at tænke på et andet lækkert fyld der kunne bruges... blomme-chili-chutney viewtopic.php?f=50&t=268&p=1794
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf marlene » 16. dec 2010, 09:50

det smagte vildt godt - og var saftigt og mørt.... og sidder man og tænker at det virker meget besværligt for "almindelige" mennesker skal man altså ikke fortvivle. Det tager da lige noget tid men resultatet er fantastisk synes jeg.... ;-)
"uden appetit skal man hverken spise eller elske...." - men man kan da altid klemme en pølse eller en dessert ned...
Brugeravatar
marlene
Team Assi.
Team Assi.
 
Indlæg: 272
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:56

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf holmer » 18. dec 2010, 21:33

Det ser rigtig lækkert ud JBI. Det må jeg forsøge at huske, ikke at glemme, at prøve sammen med alt det andet lækre man har tilgode. :-)
Isåfald kan det være jeg vender tilbage med spørgsmål. Hinden/membranen på benene er vel også fjernet?
mvh

../holmer
holmer
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 29. dec 2008, 01:37

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf JBI » 19. dec 2010, 02:10

Skal man lave til mange (som du vidst ofte gør) er det helt sikkert et hit med denne....
Membranen skal hives af før man fritlægger benene.
Ca. på dette stadie skal den hives af:

God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf Brian Olsen » 8. jan 2011, 17:20

Det var en fantastisk opskrift på flæskesvær.

Men den var ond ved vores ovn. Den trængte alligevel til rengøring :-)
Brian Olsen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 6. jun 2009, 13:57

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf ph1842 » 23. mar 2011, 10:29

Til de folk der vil prøve flæskesvær i ovn.

- Sørg for at de er tørre inden de puttes i ovnen.
- Lad vær med at putte groft salt på dem, inden de skal i ovnen.

ellers "eksplodere" de og du bliver sendt i fakta efter ovnrens kl. 19.45 og bagefter rengøring af ovn i 1 time.
ph1842
Klubmedlem på prøve
Klubmedlem på prøve
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 20. mar 2011, 13:23
Geografisk sted: 8310 Tranbjerg

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf JBI » 12. nov 2011, 12:52

Nu hvor vi snart går ind i julefrokost og juletid, syntes jeg lige denne opskrift skal hives frem af gemmerne som nogen måske kunne få glæde af...
Overvejer at lave flæskestegen på denne måde juleaften, men er lidt i tvivl om hvilket fyld jeg skal komme i midten. (og så ærgrer det mig lidt det ikke er muligt at lave den sous vide .-C
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf buls » 12. jul 2015, 20:02

Hej JBI.
Jeg er ny i dette forum og har fundet din opskrift på fyldt svinekrone. Har lige nogle spørgsmål til denne opskrift. Hvordan kan man se at det er Hinden/membranen på dettte stykke kød ?? og hvor lang tid ca. skal den have på grillen så den når de 72 grader ????

Hilsen Buls
buls
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12. jul 2015, 19:53

Re: Fyldt svinekrone

Indlægaf BjarneB » 15. jul 2015, 05:16

Hinden/membranen sidder på bagsiden af ribbenene og fjernes ved at skyde en spids genstand (kniv,nål whatever) ind under hinden fra siden og derefter forsigtigt trække op så man kan få
fingeren ind under. Som oftest er det herefter en smal sag at fjerne resten af hinden, hvorimod hvis man er for voldsom kan man komme ud i et større pillearbejde.
Tiden er svært at svare på, og det må derfor anbefales at købe et stege termometer så man rammer rigtigt. Og det er det fordi man får et bedre resultat (mere saft i kødet) ved lav temperatur
og dermed længere tilberedningstid end ved høj temperatur og kortere tid. Så det entydige svar er mellem 25 og 45 min pr kg.
Fremskridt kommer gennem snavsede hænder
BjarneB
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 287
Tilmeldt: 4. feb 2009, 16:50
Geografisk sted: Vallensbæk Strand

Næste

Tilbage til Marlene & JBI´s opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster

cron