Flæakesteg og kylling i stenovn

Redaktør: marlene

Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf JBI » 25. aug 2012, 13:12

Dagens menu er kylling til forret med diverse lækre salater, og flæskesteg med hele svineriet til hovedret.
Det hele skal tilberedes i stenovn (Multiovnen)

Forberedelserne er i gang, og en stor kylling parteres.
Jeg plejer at gemme skroget i fryseren, og når der ligger en 5-6 stykker kan man koge en god suppe på dem:



Et støbejernsfad pensles godt med rapsolie, og et lag citronskiver lægges i bunden.
Ovenpå citronstykkerne placeres den parterede kylling som pensles med rapsolie og drysses med ønsket grillkrydderi.



Flæskesteg...
Et støbejernsfad pensles godt med rapsolie, og kamstegen lægges i fadet.
groftkværnet salt gnides godt ind i sværen, lidt friskkværnet peber, og laurbærblade (friske fra egen busk) stikkes ned i sværen:



Fadene står nu på køl og er klar til at komme i stenovnen i aften.
Vi får en gæster til aftensmad, men jeg vil prøve at få taget billeder alligevel af det færdige resultat :-))
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf smoker » 26. aug 2012, 07:17

ser lækkert ud, glæder mig til at se/hører mere om det
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf JBI » 26. aug 2012, 08:48

Det blev rigtig godt!
Flæskestegen var desværre ridset helt ned i kødet nogle steder, så der kom områder hvor sværen ikke poppede op.

Kyllingen var helt perfekt.
Sprød skind og dejlig saftig kød.



God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf John.N » 26. aug 2012, 09:07

Ser godt ud
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ deltager i BBQ konkurrencer i Europa og vi kan følges følgene steder:

Old Truckers BBQ Hjemmeside
Old Truckers BBQ Facebook
Old Truckers BBQ Instagram
Old Truckers BBQ Twitter
John.N
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 177
Tilmeldt: 20. dec 2011, 17:34
Geografisk sted: fårevejle

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf smoker » 26. aug 2012, 12:12

nam nam, er selv ved at tørrer min nye ovn ud, senere skal der prøves pizza
god mad tager tid, rigtig god mad tager lang tid
har kul fra grilbutikken på lager
smoker
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 25. aug 2012, 18:53
Geografisk sted: thisted

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf allanped » 26. aug 2012, 12:44

Har du nogen ide om hvad temperaturen var i ovnen og hvor lang tid du gav kylling/flæskestegen?
allanped
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 14. jun 2010, 21:47
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf JBI » 26. aug 2012, 13:59

allanped skrev:Har du nogen ide om hvad temperaturen var i ovnen og hvor lang tid du gav kylling/flæskestegen?


Temperaturen målt i toppen af kuplen var omkring 275 grader, og kyllingen fik 45 min. flæskestegen 80-90 min.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf larslyn » 27. aug 2012, 16:14

Hvordan styrer du temp. på dine stenovne? er det "bare" et spørgsmål om mængder af brænde?
Brugeravatar
larslyn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 86
Tilmeldt: 14. okt 2008, 06:10
Geografisk sted: ølstykke

Re: Flæakesteg og kylling i stenovn

Indlægaf JBI » 28. aug 2012, 07:02

Ja, det er mængden af brænde der hovedsagelig styrer temperaturen, men når der kun er gløder tilbage kan den også sænkes ved at lukke lågen og styre det lidt på skorstens spjældet.
Tænder man op med briketter kan varmen reguleres som på en grill via lågen og skorstensspjældet så snart briketterne begynder at blive grå.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland


Tilbage til Marlene & JBI´s opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster

cron