Oksebov

Her snakker vi om sous vide og deler sous vide opskrifter

Redaktør: JBI

Oksebov

Indlægaf jv31 » 20. jan 2013, 14:33

Så er der gang i det nye legetøj,prøver og starte med en oksebov.Den har fået en gang rub og vacumpakket,så kommer den i bad til imorgen aften hvor den lige for en hurtig gang på grillen .-Y
Vedhæftede filer
jv31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 24. feb 2010, 14:18
Geografisk sted: Fyn
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: Oksebov

Indlægaf JBI » 20. jan 2013, 16:10

Glæder mig til at høre om resultatet :-))

Du får lige et par screenshot vedr. bov fra vores test på jysk teknologisk.
Husk der er ingen facitliste når vi snakker sous vide, og lige præcis bovstegen var et meget overraskende resultat:


God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Oksebov

Indlægaf jv31 » 20. jan 2013, 21:03

Okay,hvad siger det skema :oops: hvor længe og ved hvilke temperatur var bedst ?
jv31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 24. feb 2010, 14:18
Geografisk sted: Fyn
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: Oksebov

Indlægaf MSkagen » 20. jan 2013, 21:50

Hvilken temperatur blev test kødet lavet i?
MSkagen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 1. dec 2008, 10:41
Geografisk sted: Aalborg
GNV Region: Nordjylland

Re: Oksebov

Indlægaf JBI » 21. jan 2013, 06:19

Okseboven blev varmebehandlet ved 58 grader på samtlige tider.
Det var et forsøg på at ramme den bedste tid for at lave en rosa steg.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Re: Oksebov

Indlægaf jv31 » 21. jan 2013, 19:50

Så blev den færdig efter 27 timer på 60 grader og grillet for fulde gardiner 30 sek på hver side,den blev fint mør men savnede bare noget mere smag så må ha gang i en rub der smager af mere næste gang.
jv31
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 24. feb 2010, 14:18
Geografisk sted: Fyn
GNV Region: Fyn - Region Syddanm

Re: Oksebov

Indlægaf bjarnev » 22. jan 2013, 11:35

Jeg er efterhånden forvirret på et højt plan, med de mange forskellige tider på en oksebov.
En tabel siger 20 timer. En kok skriver om 24 timer ved 49 grader, og herefter et døgn, eller mere ved 59 grader.
Her på siden har jeg læst om 72 timer, og nu i dette indlæg dæleme 3 timer.
Skal weekendmaden startes op onsdag, eller venter man bare til lørdag eftermiddag?
bjarnev
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29. jul 2010, 12:40

Re: Oksebov

Indlægaf topgun » 22. jan 2013, 12:24

Konsulent svaret: It depends.... :)

Der kan nemt være flere rigtige metoder, det kommer an på hvilket resultat du søger.
topgun
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 12. okt 2008, 21:07
Geografisk sted: Stakroge (Herning)
GNV Region: GNV Region Midt

Re: Oksebov

Indlægaf bjarnev » 22. jan 2013, 14:34

topgun skrev:Konsulent svaret: It depends.... :)

Der kan nemt være flere rigtige metoder, det kommer an på hvilket resultat du søger.



Jeg takker for et kompetent, og oplysende svar, det blev jeg rigtig meget klogere af.

Det resultat alle vel ønsker, er et mørt, saftig og velsmagende stykke kød.

Hvis 3 timer ved en given temperatur er tilstrækkelig for at opnå dette resultat, hvad opnår man så ved at give det 72 timer?

Jeg vil ikke afvise, at jeg er lidt fatsvag, men i min verden er et spring på 69 timer altså meget.
bjarnev
Prøvemedlem
Prøvemedlem
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29. jul 2010, 12:40

Re: Oksebov

Indlægaf JBI » 22. jan 2013, 15:39

3 timer er også kun hvis det er ret god kvalitet, altså kød der her hængt den tid det skal mv.
Kødet vi testede med på jysk teknologisk institut havde jeg købt ved http://www.grambogaard.dk

Giver du en bov 72 timer vil den være extrem mør, men for mange vil den være for mør og nærmes smage son sonde-mad.
Jeg er selv meget overrasket over resultatet på 3 timer, men det var altså hvad 6 proff. smagsdommere, 5 madentusiaster herfra siden, samt Timm Vladimir bedømte - så den bør være god nok.
God mad tager lang tid og sviner meget - Også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grillbut ... 0050753021
Mail: info@grillbutikken.dk
Brugeravatar
JBI
Team SO
Team SO
 
Indlæg: 3830
Tilmeldt: 25. sep 2008, 10:50
Geografisk sted: Århus
GNV Region: GNV Østjylland

Næste

Tilbage til Sous Vide

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster